fbpx

Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Блиц Новини

Кадри Нова ТВ

От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства.

Едно от основните последствия от рязката смяна на температурите е увеличен риск от различни здравословни проблеми. Такива проблеми могат да включват простуди, грип, астма, алергии и други дихателни заболявания. Освен това, резките промени в температурата могат да доведат до увеличен стрес за организма и спад на имунната система.

Резкият спад на температурите е опасен за хората със сърдечни заболявания, коментира специалист. За да запази температурата си, организма свива съдовете и по този начин се увеличава вискозитета на кръвта. Това увеличава и таромбообразуването, което е опасно.

За да се справим по-добре с резките смени на температурите, е важно да поддържаме здравословен начин на живот. Това включва правилно хидратиране, консумиране на богато на витамини и минерали храни, редовно упражнение и достатъчно почивка.

Също така, е важно да се облечем подходящо за времето и да се предпазим от екстремни условия. Носенето на шапка, ръкавици и зимно облекло при студено време, както и използването на слънцезащитен крем и лека дреха при горещо време, може да помогне да се намали влиянието на резките смени на температурите върху нашето здраве, посъветва той.

В крайна сметка, важно е да бъдем внимателни и да се грижим за себе си, когато се изправим пред резки промени в температурата. Следването на здравословни принципи и внимателно внимание към собственото си благополучие може да помогне да се справим по-ефективно с влиянието на околната среда върху нашето здраве.

За днес е обявен жълт код за цялата страна за силен вятър, който носи това застудяване. Днес температурите в Западна България са вече с около 20 градуса по-ниски. От утре с валежи и продължаващия северен вятър те ще паднат в цялата страна.

Блиц Новини
Полицай не послуша дъщеря си в „Стани богат“ и спечели много пари

Кадри: бТВ Никола Христов, който 28 години е бил инструктор по стрелба в МВР, показа самообладание, качества и знания в „Стани богат“ тази вечер. При един от въпросите обаче той бе сериозно разколебан, но в крайна сметка взе вярното решение и си тръгна с чек за 10 000 лева от …

Блиц Новини
Графа: Работохолик съм, но вече се пазя

Кадри Нова ТВ Вече доста години Влади Ампов – Графа е на върха със своето творчество и не само. Благодарение на него много млади таланти откриха попрището си в музиката. Неговият път както феновете му знаят започва от ранна детска възраст и както сподели издържа се сам от тийнейджърските си …

Блиц Новини
Ники Кънчев открива сезона на „Кой да знае?“

Кадри БТВ Тази вечер е старта на забавното куизно шоу „Кой да знае?“. С появата си в ефир бързо придоби популярност сред зрителите и сега се очаква с нетърпение. Гостите тази вечер са освен най-известната майка на мамино синче №1 – Катето Евро и господин „Стани богат“ Ники Кънчев. Двамата …

error: Content is protected !!