fbpx

Проф. Рачев: Сухо и топло, сменяйте гумите

Блиц Новини

Кадри БТВ

Професор Рачев не е оптимист за валежите, които по традиция трябва да паднат този месец. По традиция пролетта е мремето, в което се наваксва влагата в почвата и това формира нататъшното развитие на растенията.

Април върви топъл и сух, за съжаление. Така ще продължи може би още една седмица. Валежите, които вчера, днес следобед трябваше да паднат са толкова слаби, че на практика нямат никакво значение за почвата. Пътувам из България и виждам, че не е добре, трябва да вали. Евентуално дъжд ще има по морето в неделя.

По думите му от началото на месеца температурите са с 3-4 градуса над нормата досега. Само в сутрешните часове все още е по-хладно.

Тя на практика половината пролет мина. Остава надеждата в май месец, за който имаме далечни визии, че ще бъде малко по-хладно и дъждовно, но има доста време дотогава.

Дойде време да се сменят зимните гуми с летни, няма за кога. Част от хората удължават този период, но не е добре високи скорости със зимни гуми и горещ асфалт да шляпат по пътищата. Велика София, опънато е прането, много слънце. По морето ще паднат 2-3 литра на квадратен метър. Пожелавам да не се сбъдне, а валежите да са по-обилни.

Прогнозите на климатологът са са евентуално влошаване на времето едва след 11 април, когато със североизточен вятър ще има нахлувания на по-свеж въздух.

Дъждът е крайно необходим, защото сега е времето да вали, но практически не виждаме поне до средата на месеца валежни ситуации в нашия регион.

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!