fbpx

Митко Щерев прости на Лили Иванова

Блиц Новини

Кадри Нова ТВ

Много емоционално интервю даде пред Нова ТВ, филмовия композитор на столетието и автор на десетки поп хитове, Митко Щерев. Той е човек, който няма нужда от представяне особено за поколението израснало с неговите хитове, но винаги е пазил в себе си както радостите от успехите, така и спомените си от безпощадно минало и мечти за професионално бъдеще.

Композиторът започна с нелекото си и бедно детство, което е изкарал в пансион, но точно там се случва и запознанството му с музиката. Даровитото тогава дете се научава съвсем само да свири на акордеон.

Сигурно това ми е дарбата, сам се научих да свиря и в 6 клас бях приет в школата в Ямбол като акордионист и само след една година бях един от най-добрите. Аз нямам кой знае каква заслуга, това е съдбата и когато тя е примесена с късмет нещата се случват. Аз съм щастлив човек и късметлия.

Пребиваването в пансиона ми отне семейството, почувствах се ма и така беше докато се роди дъщеря ми.

И пак съдбата е виновна още в тези ранни години да го отведе до Емил Димитров, с който работи и чиито оркестър е конкурент на този на Лили Иванова. Тяхното запознанство датира от далечната 1971 година, когато пак скандал става причина да се срещнат. Тогава, сегашната прима се изпокарва с музикантите си и остава без тях. Именно Митко Щерев я спасява в този момент от провал на концертите й във Варна.

Ето и неговото обяснение за враждата помежду им:

Според мен Лили допусна една грешка, като омаловажаваше труда на композитори, поети и автори на текстове. Тя отказваше да приеме, че те са равностойни хора в изкуството на нея и нейното положение.

Първият, който й забрани да му пее песните беше Ангел Заберски, аз може да съм допускал грешки и да съм бил рязък, но тя така и не прие факта, че композиторите не са по-нисши от нея. Това търсеше, това си получи. Всичките си песни ги пее след като композиторите са починали вече.

Един изпълнител трябва да проявява необходимото уважение към колегите си. Лили Иванова не е Графа, който сам си създава песните и си ги изпълнява.
Само заради авторите на песни смятам да си променя мнението и да падне забраната за моите песни, но нямам желание да се срещам с нея.

Топката е прехвърлена в полето на примата и как тя ще отговори на това може би скоро ще стане ясно.

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

error: Content is protected !!