Кадри Нова ТВ
Новите епизоди на „Кошмари в кухнята“ стартираха, нещо като загрявка преди старта на конкуренцията Хелс китчън.
Отново задачата на шеф Манчев е да опита да спаси затънали в грешките си собственици и да им покаже правилната посока. Първите, които го търсят за помощ са заведение в центъра на София, с прекрасна обстановка и музика, насочени към рок почитателите, но с посредствена храна.
От месец заведението се опитват да предлагат и обедно меню. Наблюденията на собственика и персонала са, че въпреки усилията поръчките за храна намаляват. Още с първите хапки шеф Манчев установи за пореден път, че обедното меню е приготвено с полуфабрикати.
Въпреки просторната и чиста кухня, както забеляза и самия той рядко е виждал и уютните тематични зали, адът продължава да се вихри в това райско кътче, управителят да се занимава само с бара, собственикът да реди меню, а готвачът да се бори на фронта само с още един чифт ръце да нахранят посетители на заведение с минимум 500 места.
Шеф Манчев се сблъска с готвач, който го посрещна „на нож“ и със зъби и нокти опита да защити своите “барбекю на тиган” и „шопар кюфтенца“, приготвени с подправка за кайма по най-добрата рецепта на готвача Добрин.
Нови неща научиха и собствениците на заведението, които успяха да направят разлика между качествени продукти и полуфабрикати.
Още по-сложна задача го очаква в поредния епизод. Хотел с много собственици и без никаква концепция предизвикват собствен хаос. Ресторант с три имена, трима управители и две тъщи има крещяща нужда от намесата на професионалист.