fbpx

Проф. Рачев: Не съм вярвал, че България ще е най-топлото място в Европа

Блиц Новини

кадри bTV

България и Балканите ще са най-топлото място в Европа пред предстоящите почивни дин. Това каза в своята подробна прогноза по bTV проф. Георги Рачев. Климатологът прогнозира пик на температурите до неделя, когато те ще стигнат 17-18 градуса. Какво ще е времето следващата седмица не може да се прогнозира отсега, призна специалистът.

От понеделник започва захлаждане, но времето пак ще е доста топло за февруари. Голямата несигурност на прогнозата е за очакваните валежи и най-вече тяхното количество, обясни професорът. Те ще се донесени от средиземноморски циклон.

Според Рачев най-вероятно е да вали в Родопите и Пирин. Професорът очаква 20-30 см нов сняг високо в планините и дъжд в ниското. Синоптикът предупреди, че този уикенд се очакват много силни ветрове на връх Тодорка, под който ще се проведат състезания от Световната купа по ски. Той изрази надежда, че това няма да попречи на събитието.

Валежите ще продължат от понеделник до четвъртък.

Водещият Златимир Йочев провокира проф. Рачев с въпрос за отчетеното глобално затопляне с градус и половина на планетата ни в сравнение с периода преди индустриалната епоха. Дали хората са виновни за това или планетата минава през такъв период, попита той.

„От нас зависи“, заяви категорично проф. Георги Рачев. Той освен това сподели, че е скептичен за намаляването на въглеродните емисии, които увеличават затоплянето. „Без Китай и Индия няма да стане. Там има голям глад за енергия и там горят въглища“, коментира климатологът.

БТВ
Готвач изхаби 3 жокера на въпрос за 2 бона, но после взе много пари

Кадри: БТВ Страхотна игра в „Стани богат“ направи готвачът в гръцки ресторант Николай Самоковлиев. Когато седна на стола той призна,че искал да разбие стереотипа, че хората от тази професия били глупави. След като стартира без проблеми с първите пет въпроса, той се справи и с шестия, който бе „От какво …

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

Блиц Новини
Йоана след „Ергенът”: Алек ме заблуди

кадри bTV Стюардесата Йоана, която отпадна от „Ергенът” на крачка от големия финал, заяви, че е била заблудена от Алек. Тя директно призна, че приятелят на майка ѝ е трябвало да го унижи при родителската среща, като го бутне в басейна, както е искал. Отвъд разочарованието, Йоана коментира, че Алек …

error: Content is protected !!