fbpx

Проф. Рачев: Банани няма да отглеждаме, но ще си е доста топло

Блиц Новини

Кадри БТВ

Професор Георги Рачев поднесе хубави новини за тези, които не обичат студените сутрини и мразовити дни.

Предстоят няколко дни пролет, няколко дни псевдо зима и всичко това ще бъде придружено с тънък леден вятър и днес, пък и утре. Тази сутрин температурите са високи – почти в цяла България са между 3 и 9 градуса. 

В първия ден от уикенда антициклон ще се настани в България, за да даде възможност в понеделник, вторник и сряда сутрешните температури в котловините да станат минус 5-7 градуса ще изстине приземния слой, обясни в „Тази сутрин“ климатологът.

Краят на януари ще бъде топъл – с около 2 градуса над нормата, а месец февруари се очертава с около градус и половина над нормата.

В Източна България събота и неделя ще има превалявания – предимно от сняг. В планините ще натрупа „още някой друг сантиметър сняг. Едно такова мръчкаво време, нито за навън, нито за вътре, депресиращо, но пък за следващата събота и неделя обещавам много хубаво време, каза проф. Рачев.

Денят стана почти 10 часа, то се усеща, вече се съмва и по-рано. След няколко дни на ниски температури заради антициклона, обещавам разкошно време. Температурите ще се качат, само за игри на открито Мария, обърна се той към водещата.

На Пампорово предстоят студени, хубави дни – само за спорт, допълни климатологът. По думите му топлото време няма да стопи снежната покривка, защото денят е къс, а Слънцето е ниско.

По морето разкошно време. От четвъртък започваме с двуцифрени стойности на температурите. До тогава обаче уж суб тропик, уж ще се замеряме с банани и ще тичат маймуните нагоре-надолу, ама отрицателни минимални температури. Така, че скоро банани и портокали няма да можем да гледаме тук.

Като цяло февруари ще бъде доста топъл с температури над нормата обеща професор Георги Рачев.

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

БТВ
Божидара: Това, което правите е достойно за възхищение

Кадри БТВ От порутен от влагата дом с мухъл навсякъде „Бригада нов дом“ направи едно приветливо и удобно жилище за Божидара и нейната майка. Много вещи и никакво пространство в апартамента, в който е принудена да се придвижва незрящата Божидара завариха от бригадата и се заеха веднага с разчистването му. …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

error: Content is protected !!