fbpx

Синоптик прогнозира студена пролет

Блиц Новини

Кадри България он ер

Вятърът е причина за вдигане на температурите сега. Топло ще се задържи до утре вечерта. От петък започват нови валежи, застудяване и сложна обстановка в страната“, съобщи синоптикът Петър Янков по България он ер.

Той прогнозира още, че се очакват  значителни промени през следващата седмица, а студените дни предстоят в края на януари, когато към Балканите ще се спусне студен арктически въздух.Най- страшно ще е в Североизточна България, където ще има навявания заради силен вятър.

Следващата седмица времето ще бъде много динамично и с бързи промени в температурите. Ако в понеделник и вторник минималните температури се движат между -9 и -4 градуса, а максималните са между 2 и 4-5 градуса, в сряда бързо ще се повишат. Ще превалява дъжд и сняг. Ще се натрупа значителна снежна покривка, тъй като валежите ще са повсевместни. Най-много сняг ще има в планината, където тя ще достигне и до метър. В четвъртък  ще завали главно в западните планински райони.

Синоптикът обърна внимание и за едно изместване на сезоните, като традиционно по-студените януари и февруари се затоплят, то пролетните се характеризират с температури по-ниски от обичайните както сме свикнали. Това изменение той отдаде на феномена Ел Ниньо, който разбута климата на нашия континент, но все пак специалистите предричат и неговия край до края на месец април.

Зимата започва да отстъпва, но при тези климатични промени времето над Балканите е много динамично и с чести циклони. Има леко изместване на зимата, природата компенсира с по-хладна пролет. Дългосрочните прогнози са за нормална пролет с повече сняг и по-студено време в началото на февруари, посочи още Янков.

USA news
Alla Pugacheva is now Israeli

Frame Telegram Israel’s ambassador to Russia, Simon Halperin, said that Alla Pugacheva had successfully integrated into the country. In an interview with TASS, she also added that she considers the most successful singer in the USSR and Russia to be an Israeli citizen, as well as other emigrants from Russia. …

Блиц Новини
Гала ще става баба, Мари очаква първа рожба

Снимки социални мрежи Дъщерята на Гала – Мари, е в очакване на първото си дете. Бъдещата майка сподели щастливото събитие в социалните мрежи. „Можем да се обзаложим, че коремът ми не е от козунаци”, написа Мари, дни след Великден. „Това е най-хубавата новина, която съм чувала от времето, в което …

Блиц Новини
Кой да знае? отново стартира

Кадри БТВ Следващата седмица приключват всички риалити формати, които гледахме всяка вечер вече три месеца. Ще научим кои са победители в Хелс китчън, дамата на сърцето на Алек в „Ергенът“ и най-добрият имитатор от „Като две капки вода“. Затова и от БТВ съобщиха, че връщат на екран едно забавно предаване, …

error: Content is protected !!