fbpx

Студено, ветровито и мразовито до края на януари

Блиц Новини

Кадри БТВ

Какво време ни очаква до края на месеца разказа Ники Василковски по Нова ТВ. Според него времето ще е с близки до обичайните зимни граници. Предстои затопляне в края на тази седмица, ще бъде по-топло от обичайното за периода, на температурите и периодичните снеговалежи ще поддържат усещането за зима.

Освен днес и във вторник ще усетим ветровата вълна на студен атмосферен фронт – силни студени северозападни пориви в Дунавската равнина и по южните склонове на Стара планина, каза синоптикът.

От сряда до петък страната ни ще е подвластна на топъл средиземноморски въздух, който, макар и за кратко, значително ще повиши дневните температури. Облачността ще е динамична, често значителна. Вятърът – южен, осезаемо силен в четвъртък. В четвъртък и в петък ще е кулминацията на затоплянето, със следобедни температури около и малко над 15 градуса в Предбалкана, по Черноморието, в Югоизтока и по долината на река Струма. Всичко това показва, че преживяваме гръцка зима.

Според Василковски глътката топло време ще приключи много скоро. Още в петък около обяд ще започне поредно януарско застудяване, идващо естествено със студен вятър от северозапад. Над страната от запад на изток ще превали, в по-значителни количества – в Източна България. На югоизток ще има и гръмотевична активност.

Почивните дни ще са студени и ветровити. Призори термометрите ще падат до минус 7 – минус 8 градуса, а денем – около и под нулата. Ако заформящият се циклон запази своята сила и посока, в събота ще има валежи от сняг на много места у нас и особено по Черноморието, нещо, което не се е случвало в близките години. В предстоящите неделя и понеделник вятърът ще е мощен от север, с почти ураганни параметри по крайбрежието. По откритите брегове вълните ще са над 5-6 метра.

След това, почти до края на последната януарска седмица, валежи са малко вероятни. Около 25-26 януари предстои затопляне, с дневни температури в интервала 5-10 градуса. С леки колебания в низходяща посока тези температури ще се запазят до края на месеца. Слаб снеговалеж е възможен около 27 януари, каза още синоптикът.

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!