fbpx
Блиц Новини

кадри bTV

В първите работни дни на 2024-а все още не са заглъхнали обсъжданията на българските телевизионни програми за Нова година. И темата, разбира се, е една – масовото присъствие на поп фолка в празничната нощ. То дойде като последно и окончателно потвърждение на тъжната истина, че чалгата е най-популярния музикален жанр в България и вече празник без нея е просто невъзможен.

В първата сутрин, в която Мария Цънцарова се върна в ефира на bTV, дискусията в екипа на „Тази сутрин“ някак естествено се завъртя около това. Темата за музиката в празничната програма отвори съпругата на Евгени Димитров-Маестрото, новинарката Виктория Готева-Димитрова.

Тя сподели, че е шокирана от това, че дори новогодишният концерт на Виенската филхармония може да скара българите. „Появиха се дори коментари, че това е остаряла традиция, останала от социализма“, подчерта крайно изненадана журналистката.

„То тръгнаха и други спорове, аз им се смея – че имало твърде много българска музика, че имало чалга. Не знам, но ми се струва, че голяма част от обществото слуша такава музика“, заяви Златимир Йочев, според който е логично кючеците да се въртят и по bTV, и по Нова, и по БНТ.

„Хубаво е, че се популяризира концерта на Виенската филхармония, защото когато пуснахме децата да пеят на Нова година, те искаха да пеят „Васко Жабата“, това каза едновременно притеснена, но и напълно искрена синоптичката Стаси Цалова. Така един от символите на стил и богата обща култура в bTV призна, че спасение от чалгата за децата просто няма.

„Мижав интерес“, „Васко Жабата“ и „Шушана“- това обобщиха като най-големи чалга хитове сред децата.

До този извод стигнаха Цънцарова, Йочев и компания, очевидно от личен опит.

„Е, нека се забавляват децата, няма лошо“, обобщи Виктория Готева-Димитрова. Нейното мнение обаче трудно може да се приеме за меродавно. Да не забравяме, че съпругът ѝ, Маестрото на „Ку-Ку бенд“, е един от големите виновници за чалгизацията на българската музика. Това, че е много добър инструменталист, аранжор и композитор, не изтрива този му грях към поп културата у нас.

БТВ
Въпроси за Ботев и Яворов спряха участници в „Стани богат“

Кадри: БТВ Солидна игра в „Стани богат“ направи специалистът по естетична дерматология Илина Панова. Тя стартира снощи, а днес продължи от въпрос за 1500 лева. „Кои два града свързва дългият 7845 метра мост Йоресунд?“ – Осло и Тампере, Малмьо и Копенхаген, Рига и Талин или Рейкявик и Торсхавн, я попита …

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

БТВ
Именикът проф. Георги Рачев с лоша прогноза

Кадри БТВ Вчера бе един от най-големите църковни празници. Християните почетоха името на свети Георги, а също и деня на храбростта. Професор Георги Рачев в типичния си стил разказа за произхода на името си, какво означава и къде се почита. Свети Георги е много интересен светия. Той може би е …

error: Content is protected !!