fbpx

Виктор Николаев обяви новата мода в имената, вече няма Преслави и Галени

Блиц Новини

кадри Нова телевизия

Има нова мода в кръщаването на българските деца, обяви по Нова телевизия водещият на сутрешния блок Виктор Николаев. “Няма вече Преслава-Галена Стораро”, коментира с ирония той. Модата наистина се променя и вече децата не поемат по този свят си имена, взети от родни и световни знаменитости, певци и актьори. Това обаче не значи, че ще има по-малко Никол и повече Николинки.

Новата мода е малко странна, дори и за лекарите и акушерките, които първи забелязват тенденцията. Тя всъщност се отнася основно за момченцата, като обаче засяга не само личните имена, а и бащините.

“Момчетата се кръщават масово на бащите си”, коментираха опитни специалисти от АГ клиниката на най-голямата болница у нас, пловдивската УМБАЛ “Св. Георги”. Така се получава, че имената на децата и бащите често се дублират. Явно в бъдеще се разчита на допълнението “младши” или “син”, за да не се обърква за кого става въпрос.

Другата тенденция е в бащините имена да изчезват окончанията -ов/а, и -ев/а. “Да кажем вместо Камен Викторов, детето се записва Камен Виктор”, обясни акушерка с голям стаж.

Тези случаи зачестяват и при момченцата, и при момиченцата. Тенденцията се забелязва от няколко години в България, но явно се засилва.

Повечето родители твърдят, че така имената на децата им стават по-благозвучни. Истината е обаче, че те просто започват да звучат по-малко славянски и не издават веднага източноевропейския произход. Явно тази повлияна от Запада тенденция ще става все по-масова у нас.

Блиц Новини
Разкриха го! Алек Младенов влязъл в „Ергенът” по принуда

кадри bTV, YouTube/Надкаст Краят на „Ергенът” наближава и почти всичко е ясно. Като например, че главният герой Алек Младенов харесва блондинки, тъй като и трите финалистки са руси. И ако повечето неща около „ергенките” са ясни, около него продължава да витае мистерия. Главният въпрос, който продължава да няма ясен отговор …

Блиц Новини
Нидал и Мадлен Алгафари трогнаха с разказ за любовта и бедността през 90-те

кадри Нова телевизия Известната двойка Нидал и Мадлен Алгафари се върна към началото на отношенията си в специално двойно интервю по bTV. Разказвайки за любовта си, те накараха зрителите да си спомнят каква беше България през 90-те. Психоложката и режисьорът се срещнали на кастинг за екип на легендарното предаване „Ку-ку“. …

USA news
Alla Pugacheva is now Israeli

Frame Telegram Israel’s ambassador to Russia, Simon Halperin, said that Alla Pugacheva had successfully integrated into the country. In an interview with TASS, she also added that she considers the most successful singer in the USSR and Russia to be an Israeli citizen, as well as other emigrants from Russia. …

error: Content is protected !!