fbpx

Проф. Рачев: Има опастност Дунав да прелее

Блиц Новини

Кадри БТВ

До 5-6 не очаквам промяна на времето, остава необичайно топло и сухо. От Запад се пренася свеж атлантически въздух. Температурите са сериозно над нормата. Това е пета поредна анормално топла зима и върви към тенденция. До Йордановден не очакваме сериозни валежи, каза проф. Рачев в ефира на БТВ.

Не така е в Европа, където валежите са значителни.

Много дъжд в Германия и Дунава е пред преливане и може да има евакуация. Там ще продължи да вали, включва се и снеготопенето.

В новогодишната нощ се очакват минимални температури между 2 и 7 градуса. Във високите курорти ще бъде 0 до минус 2 градуса. На първи януари студен фронт евентуално ще близне България.

Тези, които ще празнуват навън им е достатъчно една шапчица е леко облечени да може да се танцува, каза още климатологът.

Непрекъснато от запад се пренася свеж атлантически въздух, трансформиран на Средиземноморието и е много топло. Тази тенденция ще продължи поне до първата десетдневка на предстоящия месец.

В София приятно топло време гарантирам до неделя. В Банско също е извънредно топло, следобед става киша, но пък въздуха е кристален за разлика от столицата. Софийския въздух можем да си го продаваме като уникален, пошегува се професор Рачев.

Хората се разхождат по плажа, топло и много слънце във Варна.

През януари предвижданията са за положителна аномалия на температурите в цяла Европа и 20-30 % повече валежи от обичайното.

Затова и предупреди за наводнения и евакуиране на населението в покрайбрежните райони.

Според синоптиците сериозна снежна покривка около Коледа и Нова година не е имало от 2002 година.

Блиц Новини
Нахвърлиха се срещу Галена от „Един за друг”: Даже Васил Найденов не я трогна

кадри Нова телевизия Мощна вълна на негодувание във Фейсбук заля Галена и Петър от „Един за друг” и най-вече нежната половинка в двойката. Доста зрители пишат крайно критични коментари за нея, някоя я наричат фалшива и интригантка. Почти със сигурност повечето от неприятните коментари са от фенове на отпадналите Дани …

Блиц Новини
Разкриха го! Алек Младенов влязъл в „Ергенът” по принуда

кадри bTV, YouTube/Надкаст Краят на „Ергенът” наближава и почти всичко е ясно. Като например, че главният герой Алек Младенов харесва блондинки, тъй като и трите финалистки са руси. И ако повечето неща около „ергенките” са ясни, около него продължава да витае мистерия. Главният въпрос, който продължава да няма ясен отговор …

Блиц Новини
Нидал и Мадлен Алгафари трогнаха с разказ за любовта и бедността през 90-те

кадри Нова телевизия Известната двойка Нидал и Мадлен Алгафари се върна към началото на отношенията си в специално двойно интервю по bTV. Разказвайки за любовта си, те накараха зрителите да си спомнят каква беше България през 90-те. Психоложката и режисьорът се срещнали на кастинг за екип на легендарното предаване „Ку-ку“. …

error: Content is protected !!