fbpx
Блиц Новини

кадри bTV

Журналистът и творчески директор на “Преди обед” по bTV Георги Тошев не само е взел интервю от звездата Мел Гибсън, но и е успял да провокира в него такава емоция, че той да се разплаче пред камерата. Това видяха зрителите от анонса на новия документален филм на Тошев, представен на Коледа при Деси Стоянова и Петър Дочев.

Филмът на Тошев е посветен на Христо Живков, първият български актьор истински “пробил” в чужбина и получи огромно признание и популярност в Италия, Америка и на практика по цял свят.

Една от неговите най-запомнящи се роли е тази на Йоан Богослов в “Страстите Христови”, режисиран от Мел Гибсън и превърнал се в световна сензация.

Христо Живков напусна този свят на 48 години през март 2023-а. Като почит към него Георги Тошев, който го определи като най-добрият му приятел завинаги, е пропътувал хиляди километри, за да събере спомени за него от прочути хора, с които е работил.

Мел Гибсън, който рядко дава интервюта и има противоречиви отношения с медиите, не скри мъката си от загубата на българския актьор.

Той се разрида пред камерата.

Гибсън разкри също, че в продължението на библейската история ще използва образа Христо Живков за ролята на Йоан, като го насложи дигитално върху лицето на друг.

“Направиха го за Харисън Форд с неговото собствено лице като млад и беше трудно. Но технологиите се развиват и подобряват, така че ще е възможно. Трябва да го направя, защото му обещах”, каза Мел Гибсън.

За Христо Живков си спомни с много топлина и друга от най-големите звезди на киното – Моника Белучи.

“Христо беше изключително талантлив. Аз го харесвам не само като актьор, а и като като човешко същество, като личност”, това споделя тя пред Георги Тошенв. Неговият филм за Христо Живков с още от спомените на Моника Белучи и Мел Гибсън ще бъде излъчен на 31 декември.

БТВ
Журналист обра овациите в „Стани богат“

Кадри: БТВ На много силна игра станаха свидетели почитателите на „Стани богат“ тази вечер. Срещу Ники Кънчев седна Милко Стоянов, който бе представен като пионер на музикалната журналистика и преводач, който днес се вихри в рекламния бизнес. След като мина без проблеми през първите пет въпроса, инерцията му продължи и …

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

БТВ
Блага и Яни от Бригада нов дом отиват на море това лято

Снимки ФБ, кадри БТВ Спомняте си малкото семейство на Блага и Яни, чиито дом бе преобразен от „Бригада нов дом“. Освен ремонт, за дамата страдаща от коварното заболяване множествена склероза бе осигурен и курс по роботизирана рехабилитация, от която жената чувства подобрение. Но грижите за двете дами не приключват с …

error: Content is protected !!