fbpx

Христо Стоичков: Златната топка не е за мен

Блиц Новини

Кадри БТВ

Големият Христо Стоичков, открит и откровен както винаги разказа за постигната си през годината мечта, а именно да отвори „Зала на славата“ и това е най-голямата му гордост и постижение за настоящия момент.

Много има какво да се види, там присъстват световни звезди като Меси, който познавам от дете, беше 12-13 годишен. Той си остана едно земно дете, не се възгордя въпреки огромните си успехи, отличен съпруг и баща. Уникално момче, винаги ме е канил на церемониите за „Златната топка“.

Футболът ми е дал много. Благодарение на него пътувах много по целия свят, изиграхме страхотни мачове с отборите, в които бях. Златната топка, която аз спечелих не е за мен. Зад мен стои труда на огромен екип от хора, които се грижеха за мен. Това са треньорите, масажисти, организатори, готвачи, всички които помагат това да се осъществи.

Успехът, който постигнахме с момчетата през 1994 година на световното няма да се повтори. Вече не се произвеждат спортисти, а имаме страхотни диаманти, но няма кой да ги поведе.

Стоичков сподели, че му е минало времето да влиза в политиката, пък и никога не му е била цел.

Не е за мен политиката, на здрава глава лед да слагам.

Най-важното за него е семейството, както сам каза това е опората му през годините и дължи много на съпругата си Мариана.

Научих се да се вслушвам в съветите на Мариана. 35 години сме заедно, била е винаги до мен, научи ме на ред и дисциплина. Оженихме се доста млади и сами сме се възпитавали, както го направихме и с децата си, а сега и с внучката Миа.

Характера на Миа е нещо страшно, знае какво иска, комуникативна и спокойна е.

Дядо Христо с голяма любов разказва за нея, за моментите когато са двамата.

Водя я навсякъде с мен, искам да я науча да превъзмогва и невъзможното, да е мотивирана. Винаги съм щастлив по празници, когато сме цялото семейство и на трапезата има само български ястия и камината гори.

И накрая завърши с пожелание:

Да престанем да се делим и всички да си кажем: „Да, ние го можем!“

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!