fbpx

НАП продава конфискувани автомобили

Блиц Новини

С влизането на новите разпоредби от началото на август, полицията получи право да конфискува автомобили на пияни и дрогирани водачи. До отнемане на превозните средства в полза на държавата се стига само след съдебен акт, но един поглед по официалните сайтове на приходната агенция се вижда, че предложенията се множат.

Припомняме, че вариантите при проверките на шофьорите са два – вариант, при който водачът е собственик на управляваното МПС, и втори, ако е само ползвател.

В първия случай – личното моторно превозно средство се иззема от органите на реда и се транспортира до охраняем паркинг, където остава до приключване на наказателното преследване срещу пияния или дрогиран водач. Реално той остава собственик на колата, до произнасянето на присъда. При осъдителна такава задължително се постановява отнемане на автомобила в полза на държавата.

Във втория случай, когато моторното превозно средство не е собственост на спрения водач–нарушител, то се иззема от полицията с протокол, като веществено доказателство във връзка с извършеното престъпление, а в хода на наказателното производство лицензиран оценител оценява стойността на автомобила. При евентуална осъдителна присъда съдът налага на виновния глоба, равностойна на оценката на моторното превозно средство.

Въпреки тези строги наказания и голяма вероятност да се разделят със собствеността си, намират се и смелчаги, които след няколко питиета стават „недосегаеми“. Все още е пресен случаят със съпруга на Мария Игнатова – Нойзи, който си го позволи и сега си носи последствията.

Стартовите цени на търговете са доста приемливи и това става един вариант желаещите да се сдобият с изгоден автомобил да го направят. С предложенията и датата на търговете можете да се запознаете в отдел „продажби“ на сайта на приходната агенция. Собствениците им също могат да си върнат автомобила, но след редовно участие в търга и разбира се ако спечелят.

Блиц Новини
Нападат Алекс Сърчаджиева заради баща й

Кадри социални мрежи и Нова ТВ Големият български актьор Йосиф Сърчаджиев се срина след смъртта на съпругата си, която му беше най-голямата опора. Наскоро той празнува рожден ден, но сподели чувствата си сега, след като е сам. Не съм празнувал с торта, защото още страдам по съпругата си Райна. Ана …

Блиц Новини
Вики е щастлива в новия си дом след намесата на Бригадата

Кадри БТВ Много хора са пожелали да помогнат на Вики след предаването „Бригада нов дом“. Тя е в инвалидна количка от 18 години, но въпреки тежката си съдба е изключително борбена и усмихната, както и нейната майка. Вики има нужда да излиза навън, нещо което е трудно за семейството и …

Блиц Новини
Невена към Калин от „Бригада нов дом“: Това е феята на желанията

Кадри БТВ Едно от най-обичаните предавания в родния ефир „Бригада нов дом“ е към края на един много силен сезон. Много и разнообразни емоции ни показаха от продукцията и още повече радост и щастливи мигове донесоха на семействата участници. Не само ремонтите бяха приоритет за предаването, обърнаха внимание и на …

error: Content is protected !!