fbpx
Блиц Новини

кадри bTV, „Планета“, БНТ, Фейсбук

Българите от години не разчитат на телевизията за доброто си настроение на Нова година. Най-често още преди да гръмне шампанското телевизорът на празника е само за фон. И все пак… За  хората съвсем не е безразлично какъв ще бъде този фон. А в българския национален ефир, още от първите минути на 2024-а ще звучи предимно т.нар. поп фолк, или чалга, както си го нарича този стил народът.

„bTV ще изпрати 2023 и ще посрещне новата 2024 г. с празничен концерт със звездите на телевизия „Планета“. За доброто настроение в първите минути на новата година ще се погрижи мега-звездата на поп-фолка Ивана с концерта „Шампанско и сълзи“ с най-големите ѝ хитове през годините“, това съобщи телевизията на сайта си в анонс за своята новогодишна програма.

Странното в случая е, че bTV преди това ще излъчи собствена продукция – Новогодишен концерт на „Гласът на България“, където ще звучат изпълнения както на талантите от последния сезон, така и на техните треньори. Звезди от предишни издания също ще се появят в концерта, който обаче няма да продължи твърде дълго. После? Чалга!

Новогодишната програма на Нова година е малко по-сложна. От 20 часа ще ни забавлява шоуто на Рачков (където почти сигурно ще видим поп-фолк величия), после от 22 часа следва „Гала вечер с Нова“ (в която най-вероятно ще видим Гала), а от 00:00 часа следва запис от концерта на Лепа Брена и Драгана Миркович в София. Тоест, пак чалга, ама сръбска.

БНТ за момента единствена не се поддава изцяло на „чики-рики“ тенденцията, но и там положението не е розово. Държавната телевизия ще излъчва своите класически новогодишни програми с типичния хумор, декор и начин на снимане, които не са мръднали от средата на 80-те години. От 20:30 по БНТ ще гледаме „Балканска щръклица“, а после „Новогодишен калейдоскоп“. Ако си мислите, че поне в тях няма да има чалга, бъркате. Сред изпълнителите в „калейдоскопа“, наред с вечните естрадни величия, ще има Преслава, Деси Слава, Анелия и т.н. Тоест, на тази Нова година спасение от поп фолка няма да се открие лесно.

Нова тв
Скандал след финала на „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Със скандал е съпроводен финала на най-романтичното риалити „Един за друг“. Победата отиде у семейството от Перник – Михаела и Венци. Двойката, която е заедно от 7 години, спечели над 80 бона от тв формата. Конкурентни двойки бяха Тишо и Софи и Елизабет и Йордан. Всички бяха …

Блиц Новини
Разкошен дом показа Таня Боева в Черешката на тортата

Кадри Нова ТВ Новият сезон на готварското шоу „Черешката на тортата“ стартира с поп фолк изпълнителката, ослепителната Таня Боева. Шеф Манчев смени Виктор Ангелов на екран и сега ще гледаме как неговите избранници се справят в кухнята, а също и като домакини. Боева посрещна своите гости в уютния си дом …

Блиц Новини
Едва 3000 души получиха еднократна помощ

Малко е известно сред българското население, че съпругът, съпругата или децата на починал осигурен имат право на еднократна помощ, отпускана от държавата. „Право на еднократна помощ при смърт на осигуреното лице, съгласно Кодекса за социално осигуряване (КСО), имат неговите: съпруг (съпруга); деца; родители. Децата на починалото лице имат право на …

error: Content is protected !!