fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ: Професор Рачев: Става все по-топло

Проф. Георги Рачев обеща топло за сезона време в идните дни.

Той демонстрира и тънкото си чувство за хумор, като определи медиите като средство за масово поразяване заради начина, по който представят обстановката в Петрохан.

„Нищо няма да вали през уикенда. Както казваше един приятел през миналия декември, трето зеле слагам, всеки ден ври на огън. Сега ще продължи да става все по-топло, отначало бавничко към неделя и след това вторник, сряда доста топло“, каза по БТВ той.

Рачев допълни, че нашите планини са пълни със сняг и дават предпоставка за ранен и ценен ски сезон, особено на Боровец и връх Тодорка.

„Очаква ни до четвъртък, петък леко затопляне, а от петък до събота пак ще вали, смесен валеж. Но ще продължава да бъде малко топло от нормалнато за сезона. Очакваме до 10-11 градуса в София до четвъртък“, каза още професорът.

„Сутринта пак срещнах дежурните две снежинки, поздравихме се и те заминаха на някъде. Средствата за масово поразяване страшни работи предават, че било страшно на Петрохан. Какво да очакваме, когато вали над Петрохан, колко пъти го споменаваме. При всеки валеж е едно и също“, заяви Рачев.

Последният допълни, че в Родопите и от Гоце Делчев до Хасково ще има валежи, като малко такива ще паднат също в Централна България и около Свищов.

След затоплянето от 4-5 дни щяло да има нова валежна обстановка и понижение на температурите до 21-22 декемри, а после отново предстои невалежно враме с нормални температури.

Според Рачев стойностите в Пловдив ще стигнат 10-11 градуса другата седмица, а в София е възможно да се появи фьон и затова е след високата температура ще има захлаждане с валежи, но все пак няма да липсна сълнцев.

Що се отнася да нашето море, професорът каза, че то е изстинало.

„Средиземно море е доста по-топло, Черно море изстина. Декември е един от най-мрачните месеци, денят е малък и като падне мъгла, дейстава потискащо на нервната система. Добре че стана червеното вино, за да има компенсация. Но иначе като цяло ни чака безметежно време и по-топло за сезона“, каза проф. Рачев.

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!