fbpx
Блиц Новини

кадри Нова телевизия, bTV, Meteo Balkans: Виктор Николаев бесен: Изтървах Северното сияние заради изборите

Природно явление, което не се е случвало в България от близо 70 години, остана извън полезрението на големите български телевизии в неделя вечер заради втория тур на местните избори.

Сутринта след балотажа обаче червеното Северно сияние беше акцентът в сутрешните блокове, дори леко измествайки фокуса от новите кметове.

Най-ядосан, че е изтървал необичайното явление беше Виктор Николаев от Нова телевизия.

Той си беше искрено разочарован, че заради изборното студио е пропуснал Червеното сияние, което е резултат от мощно слънчево изригване и силна магнитна буря. Той беше заинтригуван най-вече дали тази вечер отново ще има същото явление, за да го види с очите си.

Синоптикът Ники Василковски обаче охлади ентусиазма му, като каза, че магнитната буря, оцветила небето в червено, влияе доста отрицателно на много хора.

Той допълни, че тя предизвиква смущения не само в хората, но и в радио комуникациите и е опасно.

“Подобно явление е забелязано през 1954-а година във Варна, но тогава не е имало толкова много хора да го снимат”, обясни Василковски.

По думите му, повторение на Червеното сияние не се очаква скоро.

Гала и панелистите ѝ в “На кафе” също обсъдиха небесното явление, като признаха, че никой от тях не го е виждал. Те обаче пуснаха на голям екран кадри от червеното небе и си направиха селфи с него за фон.

Цънцарова не повярвала на снимките с червеното небе над България

Мария Цънцарова и Златимир Йочев също пуснаха кадри на Северното сияние, дошло чак до България.

Водещата призна, че е червеното небе ѝ е изглеждало нереалистично, затова в изборната нощ го е обърнала на политически шеги.

“Оказа се обаче, че това наистина е природата”, каза развълнувана Цънцарова.

Злати Йочев пък коментира в свой стил, че толкова хора са давали пари да ходят до Норвегия да гледат магическите светлини в небето, а ето, то дойде и до България.

Блиц Новини
Нападат Алекс Сърчаджиева заради баща й

Кадри социални мрежи и Нова ТВ Големият български актьор Йосиф Сърчаджиев се срина след смъртта на съпругата си, която му беше най-голямата опора. Наскоро той празнува рожден ден, но сподели чувствата си сега, след като е сам. Не съм празнувал с торта, защото още страдам по съпругата си Райна. Ана …

Блиц Новини
Вики е щастлива в новия си дом след намесата на Бригадата

Кадри БТВ Много хора са пожелали да помогнат на Вики след предаването „Бригада нов дом“. Тя е в инвалидна количка от 18 години, но въпреки тежката си съдба е изключително борбена и усмихната, както и нейната майка. Вики има нужда да излиза навън, нещо което е трудно за семейството и …

Блиц Новини
Невена към Калин от „Бригада нов дом“: Това е феята на желанията

Кадри БТВ Едно от най-обичаните предавания в родния ефир „Бригада нов дом“ е към края на един много силен сезон. Много и разнообразни емоции ни показаха от продукцията и още повече радост и щастливи мигове донесоха на семействата участници. Не само ремонтите бяха приоритет за предаването, обърнаха внимание и на …

error: Content is protected !!