fbpx

Веско Маринов: Дължа “Златния Орфей” на Алла Пугачова, наградата беше 10 000 долара

БГ звезди

кадри Нова телевизия, YouTube/МузТВ

Певецът Веселин Маринов разкри пред Гала, че дължи първоначалния си успех през 90-те години не на друг, а на руската естрадна прима Алла Пугачова. Тя се застъпила за него като част от журито на фестивала “Златен Орфей” през 1994-а, когато той взема голямата награда. След нея започва близкото му сътрудничество с Тончо Русев и появата на най-големите му хитове – “Горчиво вино” и “За теб, Българийо”.

Без да знае, че Пугачова ще е в журито, Маринов избрал нейна песен като една от двете, с които да се яви в конкурсната програма. По-късно той научил от секретарката на шефа на “Златния Орфей” как се стигнало до присъждането на голямата награда, която тогава била 10 000 долара.

Журито имало друг фаворит, но голямата Алла се намесила. “Вие музиканти ли сте? Кажете като музиканти кой се представи най-добре?”, заявила тя и наклонила везните в полза на Веско Маринов.

Певецът призна, че никога не е споменавал лично пред руската естрадна прима, че знае за нейната роля в тази история.

Маринов обаче отбеляза, че тъкмо след високата оценка на Пугачова композиторът Тончо Русев му обърнал по-сериозно внимание.

Веселин Маринов заяви, че за него Тончо Русев е истински будител, както и поетите Евтим Евтимов и Павел Матев, които са му повлияли изключително много не само като творец, а и като личност.

На въпрос на Гала дали той самият се чувства като народен будител, певецът заяви, че това е голяма дума и се чувства неловко, когато се употребява по негов адрес. Веско Маринов обаче призна, че много хора го величаят като такъв и го засипват със съобщения на 1 ноември.

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!