fbpx

Български учен остави без думи Цънцарова и Йочев, каза истината за българите

Блиц Новини

кадри bTV, Време е България да научи истината за произхода ни, български учен каза всичко пред Цънцарова и Йочев

Средновековните българи са изглеждали като съвременните, те не са имали азиатски черти.

Това заяви авторът на книгата „Произходът на българите. Дебатът в 21 век“доц. Тодор Чобанов. Историкът, познат като зам.-министър и зам.-кмет на София, обясни в сутрешния блок на bTV, че прабългарите са били индоевропейски, а не азиатски народ.

Пред Златимир Йочев и Мария Цънцарова той каза, че съвременната археология и генетиката показват ясно, че теорията за произход на прабългарите от Сибир е напълно неоснователна.

Чобанов разкри и каква е връзката на предците ни с хуните на Атила. Той е посочен като първи владетел в “Именник на българските ханове”.

„Хунската империя на Атила е владеела много народи.

Един от тях са прабългарите.

Вярно е, че нашите следи могат да бъдат проследени до Атила“,обясни Чобанов.

Той заяви също, че средновековните българи, на които сме наследници, наистина са се образували като народ от три компонента. Точно, както се учи в училище.

Това са прабългари, славяни и “местно население” на Балканския полуостров, обясни историкът.

Според Чобанов обаче прабългарите са били много повече, отколкото се предполага в миналото.

И не са били “капка в морето от славяни”, както са склонни да твърдят учени от миналото.

Прабългарският компонент е около 40% от народа ни в средните векове, разкри Тодор Чобанов.

Той се е запазил най-вече в женските гени, а мъжките имат доста вариации, обясни той. Подчерта, че това се забелязва като цяло в развитието на народите през различните епохи.

Чобанов допълни също, че българите на Аспарух са дошли от р. Кубан, а следите от разселването на прабългарите могат да се проследят в гените на народите в Кавказ, както и в Италия.

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!