fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ: Голям гаф на професор Георги Рачев по БТВ, Златимир Йочев замаза

Гаф допусна професор Георги Рачев по БТВ.

Рачев, който е изключително ерудиран, обърка Съединението с Денят на Независимостта.

Той обясни, че времето ще бъде прекрасно чак „До този прекрасен празник Съединението 22-ри септември“.

Тук обаче се намеси Златимир Йочев и то доста бързо и адекватно.

„Чакаме си Денят на Независимостта.“, посочи той.

Вероятно Рачев е направил грешката съвсем несъзнателно, предвид огромните знания, които има.

Мария Цънцарова не успя да се намеси в разговора за времето, но пък се усмихваше през цялото време одобрително.

Климатологът проф. Георги Рачев по традиция даде своята прогноза за времето в рубриката си в сутрешния блок на БТВ. По думите му, ще посрещнем безпроблемно първия учебен ден в петък, като валежи може да има, но в следобедните часове.

Студен фронт идва от четвъртък следобед, но за кратко.

„Поне до 12 ч. в цялата страна валежи няма да има. Евентуално след 12 ч. може да превали в североизточната част. Иначе от четвъртък следобед идва студен фронт, който ще дойде над България и по всяка вероятност крайчеца му ще „близне“ североизточната част. В Западна България и на североизток в петък следобед ще има гръмотевични бури. Може би няма да са толкова интензивни колкото изглеждат“, каза той.

„Валежите ще бъдат типично летни – на места. В единия край на селото може да има много валежи, а в другия край може да не капне и капка.

В съботата нещата ще отминат. Температурите ще паднат с 5 градуса и отново ще си остане едно много топло време.

Дори се учудвам, че има малко мъгли рано сутрин, защото изстива земята вече. След 20-25 септември евентуално във високите котловинни полета може да видим слана“, добави той.

След това проф. Рачев прогнозира и какво ще бъде времето в някои основни градове в България.

София


Парното е включено, нагревателите са включени. 29-31 градуса преди да дойде студения въздух. Целият ден в четвъртък ясно, хубаво време. Минималната температура дори се покачи, да не се чудят сутринта девойките дали да слагат връхна дреха. След което се понижават температурите. И отново започваме до 22 септември с хубаво, слънчево и топло време. Не само в София, а и в цяла България.

Стара Загора


Високи температури, много слънце и дори в четвъртък и петък се вижда, че няма кой знае какви валежи да има, особено в югоизточната част на България.

В събота ще е малко по-облачно, но затова пък ужасно топло.

По морето

Не виждам какво пречи на морето да не става за плаж, особено в северната част. Вчера моят колега Симеон Матев ми изпрати снимки от Албена, много добре се чувства. Водата е 25 градуса, има безкрайно много слънце и е чиста водата. Температурите ще се повишат. 24-25 градуса и малко по-високи ще бъдат при посрещането на студения фронт. След което отново ще се вдигнат. В южното Черноморие не очаквам да има каквито и да е валежи.

Варна


Студеният фронт малко ще позакъснее докато стигне до Варна.

В събота една-две гръмотевици, малко по-хладничко с 2-3 градуса, съвсем хубаво време, отново много слънце, без съществени валежи.

Русе


Русе си е както винаги, близко е до Румъния. Там е или много топло или е много студено. Русенци си знаят какъв им е „чудесният“ климат. Така че там ще е 34 градуса, но температурата ще се „срине страшно“ до 29. Ако това въобще може да бъде захлаждане. На обед става много тежко, тъй като и влагата е много висока.

Плевен


В Плевен отново са високи температурите от днес та до петък, чак до събота и неделя, когато максималните температури ще слязат под 30 градуса.

Накрая той говори и за бурята „Даниел“, която удари Либия и се говори, че там има 2000 загинали.

„В Либия нищо чудно да се окаже, че загиналите са повече. Аз гледах „Ал Джазира“ и CNN. Това е феноменална история. Едно торнадо, свързано и с гръмотевична дейност, светкавици, мълнии и се вижда разрушителната сила.

Има сведения, че скоростта на вятъра е стигнала 150-160 километра в час, което си е нещо като ураган.

Понеже не става дума за откритата океанска повърхност, а за Средиземноморието.

Това са разрушения, които просто приличат на катаклизъм, защото това нещо е един огромен кално-пясъчен каменен поток. Една смес, която практически помита всичко по пътя. Това ако те затрупа няма да могат да те намерят. Много е тежко, явно валежите са били много. Има поражения до 3-4-ия етаж.

При всички положения катастрофата е уникална. Това е и най-чувствителното време – септември-октомври, източната част на Средиземно море, където се проявяват такива екстремни стойности на нещо подобно на тропичен циклон.

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!