fbpx

Имаш къща на морето, с две стъпки я правиш хотел

Частните квартири и къщи за гости вече ще има статут на жилищан сграда.

Това предлага правителството с промени в Закона за туризма, като маха една от най-тежките процедури за стопаните – смяната на предназначението, пише флагман.бг.

Досега ако един собственик трябваше да си направи къщата легална къща за гости, той трябваше да иска смяна на предназначението на имота си, за да може да я отдава на туристите законно.
С предлаганите промени за къщите за гости вече няма да се иска смяна на предназначението, а тя ще се трерира като жилищна сграда.

Така на собствениците или бъдещите инвеститори се спестяват месеци чакане и излишни процедури.
С друга промяна в законите правителството улесни и строителството по пристанищата.

Правителството улесни строежите на обществените и яхтените пристанища, предлагайки на парламента да измени Законът за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

С промените се цели да се улесни изработването, съгласуването, приемането и одобряването на генералните планове на пристанищата за обществен транспорт. В числото влизат и подробните устройствени планове на яхтените, рибарските и пристанищата със специално предназначение.
Промяната важи за всички такива обекти на брега на Черно море, включително и на р. Дунав.
За целта се променя Законът за устройство на територията. С птромяната се облекчават инвеститорите при получаване на разрешителни за строителство на пристанища и специализирани пристанищни обекти.

В мотивите си Министерски съвет посочва, че с промените, които предвиждат улесняване на строежите на всички пристанища, се изпълянва Плана за по-добри инвестиции.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!