fbpx

Още дъжд и опасност от наводнения на много места у нас

Валежите у нас ще продължават и в сряда. Интензивни дъждове, гръмотевични бури и градушки се очакват в Северозападна България до обяд, а след това – и в планините (Предбалкана, Стара планина, Рила, Пирин и Родопите).

Сухо и слънчево ще е само на югоизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, съобщава Нова тв.

През последните 24 часа най-много валя в Родопите и по западните склонове на Пирин, където количествата са между 75 и 100 л/кв.м. По високите части на Централна Стара планина, в районите на Шумен и Търговище валежите преминаха 50 л/кв.м.

ОПАСНОСТ ОТ НАВОДНЕНИЯ

Дъждовете в много части на България създават опасност от наводнения. През следващото денонощие такива предупреждения има за Черни и Бели Искър. По водосбора на Марица рискът засяга притоците Луда Яна и Въча. В Югозападна България ще трябва да се наблюдават планинските притоци на Струма и Места.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

По Черноморието в сряда ще е слънчево, с разкъсана облачност до обяд. След обяд и там ще се заоблачи и ще превали, но количествата на валежите ще са незначителни. Живакът в термометрите ще скача до 28-30 градуса в най-топлите часове.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

Над планините ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на отделни места – значителни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 23 градуса, а в по-високите части – около 16.

ВРЕМЕТО ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА

В следващите дни критичен ще е четвъртъкът, когато отново се очакват интензивни валежи на много места в страната. От петък и през почивните дни преваляванията ще намаляват и ще бъдат в западната половина на страната. От събота нататък ще скочат и температурите – до 31 градуса в най-топлите часове.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!