fbpx

Шефът на малайзийската авиация подаде оставка заради изчезнал самолет през 2014 г.

Ръководителят на управлението за гражданско въздухоплаване на Малайзия обяви днес, че подава оставка, за да поеме отговорност, след като следствен доклад за изчезването на полет MH370 на Малайзийските авиолинии през 2014 г. отчете пропуски в работата на авиодиспечерската служба, предадоха световните агенции.

Оповестеният вчера доклад повдигна възможността самолетът да е бил похитен, въпреки че няма категорични доказателства защо той се е отклонил от курса и е летял седем часа след прекъсване на комуникациите, предава БТА.

Ръководителят на управлението за гражданско въздухоплаване, Азхарудин Абдул Рахман, каза, че докладът не е обвинил оглавяваната от него служба за загубата на самолета, но е установил нарушения в работата на авиодиспечерския център в Куала Лумпур.

„Затова със съжаление и след дълъг размисъл реших да подам оставка като председател на управлението за гражданско въздухоплаване на Малайзия. Решението влиза в сила до 14 дни след уведомлението за оставката, което подадох днес“, каза той.

Самолетът с 239 души, пътувал от Куала Лумпур за Пекин, изчезна на 8 март 2014 г. и се предполага, че се е разбил в южната част на Индийския океан. Според следствения доклад причината за изчезването не може да се определи, докато не бъдат намерени останките и черните кутии на самолета.

В доклада обаче се казваше, че разследването е установило пропуски в работата на авиодиспечерската служба, включително че тя не е предприела бързи действия за спешен отговор и е разчитала твърде много на информация от Малайзийските авиолинии, а не се е свързала с армията за помощ. Според доклада авиодиспечерите не са уведомили навреме китайските власти, че с екипажа на самолета вече не може да се установи контакт, а това е затруднило първоначалното своевременно определяне на местоположението на самолета и по-нататъшното му издирване.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

error: Content is protected !!