fbpx

Един български полковник от запаса обясни родната ни демокрация: ТЕ са безнаказани. Ние сме наказаните. За всичко.

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ?
Човечеството винаги ще се пита: „Какво е демокрация”.
Демокрацията крие големи опасности: давайки еднакъв шанс на всички, тя дава възможност на простаците и лумпените да излязат напред, тъй като те винаги са най-безскрупулни и най-напористи.
Това се отнася особено за хората на властта. Има ли власт, у човека избуява самочувствието, че е по-умен, че има по-големи права, че е най-великият. Забравя почти моментално, че е избран да служи на народа, а не да е негов господар. Но той всячески се опитва да е господар и си вярва че е такъв.
Когато управляващите използват властта си и демокрацията за лично забогатяване за сметка на обедняващия народ – това е не само безнравствена простащина, това си е чисто престъпление – те стават гробокопачи на демокрацията, защото карат народа да я намрази и да тръгне след някой Сталин или Хитлер или някой монарх с еднолична власт.
„От добрата демокрация и от добрата монархия предпочитай демокрацията. Но от лошата монархия и лошата демокрация избери монархията. Защото един лош човек може да извърши много злини, но много лоши хора събрани заедно могат да извършат какво – повече или по-малко злини ?” /Сократ/.
А у нас? Къде сме ние ? С много или с малко лоши хора ?
Крадат ли и облагодетелстват ли се за наша сметка управляващите ?
Докараха ли народа до състояние да се борят за оцеляването си заради тези лоши управляващи, които той /народа/ избира за да му служат ?
Не разбира се. Унищожиха армията, направиха си полицейска държава и ходи се оплаквай на мама и тати. Правят каквото си поискат съвсем безнаказано. Те са на власт ! И бързат да крадат, защото после може и да не са на власт.
Къде са допитванията до народа съгласно конституцията ? Няма ги разбира се защото е опасно за демокрацията /управляващите и властимащите/.
Къде са осъдените и наказани управляващи злоупотребили с доверието на народа за своя лична изгода ? Няма такива. Няма и да има – поне в България.
Нашите управляващи и народни избранници са гробокопачите на демокрацията в България.
Ние си траем. Народа си трае. И как няма да си трае когато е беден и безсилен, а може да бъде и наказан: глобен, бит или вкаран в миша дупка ако се обажда.
Какво казваше Дякон Левски: „ Ако някой злоупотреби със служебната си власт за своя изгода – да се накаже със смърт”.
Какво ще стане, ако този закон на Дякона се приложи сега у нас ?
Олеле!
Да, ама не – както казваше Петко Бочаров, отменихме смъртното наказание. Законите си ги гласят и гласуват ТЕ – за своя изгода.
Какво стана със построеното и създаденото през лошите години на социализма ? Социализъм или не, но нашите родители го бяха създали в името на едно по-добро бъдеще. Всичко е разграбено. Върлуват си бандитите на всички нива – от управляващите до обикновените мутри. То разлика май няма, но карай да върви.
Делят си България помежду си. Стрелят се, убиват се, изкарват си компромати и продължават да крадат.
Ние се кефим – сеир. Малко хляб и много зрелища.
Така ни се пада – сами си го поискахме.
Сега се питаме: Какво да правим?
Ами нищо. Ще си трайкаме, ще ни спират топлото, ще ни увеличават данъците, таксите и глобите и ще си правят каквото си поискат с нас, защото колкото сме по-бедни, толкова сме по-безпомощтни, а те по- силни.
ТЕ са безнаказани. Ние сме наказаните. За всичко.
Мерси от такава демокрация !
Но всичко си има край, нали.

О.з. полковник инж. Кирил Стаменов-29 юли 2018 Лето Господне …

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!