fbpx

Новородено от Добрич в носия стана хит

Снимка на новородено бебе от Добрич впечатли потребителите на социалните мрежи. Родителите на малкия Станислав решили да го облекат с народна носия на изписването му, съобщи Нова телевизия.

На 13 юли Донка и Костадин Терзиеви от Добрич станали родители на прекрасен син. Нарекли го Станислав, на дядо му. Бебето било чакано две години. Идва след лекарска намеса.

„Препоръчаха ни лекар в „Майчин дом” във Варна, благодарение на тях, още първия път след направената инсеминация се получи щастието, което в момента е неописуемо и не можем да спрем да му се радваме”, разказва майката Донка Теризева.

Идеята Станислав да бъде изписан в народна носия хрумнала случайно на Донка. Дори още не знаела дали ще има момче или момиче. После, и двамата с бащата решили да сложат ризи с шевици.

„Около 3 март съвсем случайно ми се появи в интернет пространството сайт с народни носии. Видях, че има и бебешки комплекти. Още не знаех пола на бебето, но бях решила, че той или тя, ще бъде облечен с такава носия. Поръчах я след като разбрах пола”, споделя майката.

Носията е пълна – от малките чорапчета, до шапката и елечето.

„Идеята ни е била да си имаме семейна снимка. Тъй като му баща му е учил в Котел, свири на гайда. Дядо му е имал оркестър, свири на акордеон. Реших, че може и той след време да последва тяхната дарба”, добавя Донка.

„Говорили сме си, че, когато имаме дете, искаме да го видим облечено в носия, както аз съм бил по концерти, по представления”, споделя Костадин.

Родителите мечтаят детето им да продължи родовата традиция с народната музика. Искат да го научат да цени българското.

„Времето ще покаже, но имам надежда да стане музикант”, казва таткото.

„Може би, народната музика и българските традиции малко са поизместени от другите. Затова, надявам се, да запази тази жилка в семейството. Прадядовците му са свирили на народни инструменти, баба му е пяла по концерти”, добавя Донка.

Семейните събирания за 25-годишните родители винаги са съпроводени с народна музика.

nova.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!