fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ

Много силна игра направи тази вечер участник в „Стани богат“. Той бе представен като „гражданин на света“, роден във Варна. Причината е, че е живял в четири различни държави и е кръстосвал Карибско море. Галин Иванов е учил криминалистика, но в момента се занимава с недвижими имоти, разкри за него водещият Михаил Билалов.

Младият мъж стартира ударно като отговори с лекота на първите осем въпроса, без да ползва нито един от жокерите си. Нещо повече – той демонстрира широка обща култура, разсъждавайки и казвайки факти за всяко едно питанията.

На девети въпрос за 3000 лева обаче изпита първите си трудности. Той бе следният: „Кой е най-продаваният роман в историята с около 500 милиона продадени копия?“ – „Лолита“, „Малкият принц“, „Дон Кихот“ или „Сто години самота“? „Наскоро четох кой е, но съм забравил. Колебая се между „Малкият принц“ и… „Дон Кихот“ не е“, каза Галин и реши да използва жокер. Водещият го посъветва да се обърне към публиката, но той не го послуша и реши да се обади на приятел. Ивайло Тодоров обаче не успя да му помогне и Иванов изгърмя и „Помощ от публиката“. Тя го насочи към „Дон Кихот“, което бе и верният отговор.

Варненецът реши да заключи като втора сигурна сумата от 5000 лева, а питането за нея бе: „Мярка за какво е персийският парасанг, срещащ се в съчиненията на Ксенофонт и Херодот?“ Опциите тук бяха Дължина, Тегло, Време и Площ. Участникът използва и третия си жокер – „50:50, а компютърът остави първите два отговора в играта. Галин посочи „А“ и това бе вярно.

Въпросът за 10 000 лева бе „Кой певец единствен печели в четири поредни години награда „Грами“ за най-добър рок изпълнител?“ Отговорите бяха Стинг, Лени Кравиц, Дейвид Боуи и Ози Озбърн. Нямайки какво да рискува варненецът посочи Лени Кравиц, тъй като слуша него и му е най-познат. Михаил Билалов го зарадва, че това е верният отговор.

Така Галин стигна до въпрос за 20 0000 лева: „На кого е принадлежала „треперещата ръка от Устър“? – „Английски драматург“, „Английски монах“, „Английски монарх“ или „Английски лекар“. Без да знае отговора Иванов каза, че е дошъл да рискува. Той се спря на монарх, но се оказа, че е монах и така вместо да стигне до въпрос за 30 000, той падна на 5000 лева, с които си тръгна.

БТВ
Наш учен върви уверено към големите пари в „Стани богат“

Кадри: БТВ Много силна игра в „Стани богат“ прави българският учен доц. Аспарух Камбуров. Той е първият, който е направил високо точни джипиес измервания и лазерно 3D сканиране на Земята. Стъпвал е на невероятни места из цялата планета като Моголия, Непал, Тунис, а е и част от екипа на Христо …

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

error: Content is protected !!