fbpx

Как да предадете стария си автомобил за скрап без излишни усложнения

Блиц Новини

Всеки притежател на стар автомобил си задава въпроса какъв е най-лесният начин да се освободи от него. Вместо да държите неизползваемия автомобил пред блока и да ви глобят в един момент за това, по-добре е да потърсите навреме фирма за вторични суровини, която изкупува стари коли за скрап. Това е добър начин да припечелите малко пари. Имайте предвид, че цените при изкупуване на автомобили за скрап варират според фирмата, която сте избрали, допълнителните услуги, от които имате нужда и състоянието на автомобила. Поинтересувайте се точно какво е необходимо, за да се изпълни успешно процедурата, без излишни затруднения. 

Някои фирми за скрап съдействат за прекратяване регистрацията на автомобила

Това е важно за всички собственици на стари коли, които не са предприели стъпката за прекратяваме на регистрацията им в КАТ. Когато избирате фирма за вторични суровини, на която да предадете автомобила за скрап, попитайте дали предлагат и тази услуга. Това ще ви спести време и нерви за документални подробности.

Предпочетете фирма за скрап, която може да приеме автомобила на посочено от вас място

По този начин ще ви отпадне ангажиментът да мислите как да откарате старата кола до пункта за скрап. Наистина добрите фирми за вторични суровини разполагат със собствен специализиран транспорт, както и с необходимата техника, за да приемат посочената кола от мястото, на което се намира. 

Защо е важно да предадете за скрап стария си автомобил

Както вече споменахме, може да бъдете глобени ако старият ви автомобил стои дълго време паркиран на обществено място. Вместо това е много по-добре да получите пари за него като го предадете за скрап. Това действие ще е полезно не само за вас, но и за околната среда, тъй като старите автомобили са доста неприятни замърсители. Предаването на стари коли за скрап е важно и поради факта, че чрез рециклирането се пестят природни ресурси.

Какво се случва с автомобила, след като го предадете за скрап

В пункта за скрап той бива разглобен на части, които се групират според това от какъв материал са изработени и се рециклират по съответния начин. Някои отпадъци в старите коли са наистина опасни и трябва да бъдат унищожени по специален ред. Някои части е възможно да са годни за повторна употреба, а металите подлежат на рециклиране. 

Поинтересувайте се предварително за цената, която да очаквате, предавайки стария си автомобил за скрап

Цените за скрап варират при различните фирми, така че изберете най-изгодната за вас оферта. Не се подлъгвайте веднага по обещанието за висока сума, а внимавайте за скрити такси. Уверете се, че ще получите парите си в момента на предаване на колата за скрап, за да сте сигурни, че ще можете веднага да оперирате с тях. 

Решението да предадете стария си автомобил за скрап е добро, както за вас, така и за природата. Това ще ви спести време, нерви и излишни разходи за все повече ремонти, ако опитвате да поддържате в движение вече стария си автомобил. Ако отдавна не използвате старата си кола, изобщо не се колебайте, а я предайте за скрап, за да припечелите малко пари, да освободите пространство и да демонстрирате грижа за околната среда и устойчивото разходване на ресурси. 

*публикация

 

Блиц Новини
Огромен успех за Георги Христов в зала 1 на НДК

Кадри ФБ Очаквано концертът на великия Георги Христов предизвика огромен интерес. Залата е препълнена, няма свободни места. Изключителна емоция подари изпълнителя на феновете си, както обеща. Освен обичаните и познати хитове, изпълни и най-новите си песни, включени в последния албум. С много чувство за хумор и самоирония забавлява публиката, нарича …

Блиц Новини
Добра новина за вечните длъжници, но не съвсем

Доста време отне на депутатите да пуснат в действие закона за личния фалит, но това е на път да се осъществи. Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени …

Блиц Новини
Геро се стопи, показа елегантна фигура

Кадри Нова ТВ Драстична промяна се забелязва във външния вид на актьора и партньор на Димитър Рачков – Герасим Георгиев Геро. От известно време прави впечатление, че фигурата му се смалява и вече не е това мощно присъствие на сцената в сравнение с предишния сезон. На снощният лайв си свали …

error: Content is protected !!