fbpx
Блиц Новини

Кадри: „Нова телевизия“

Със страхотно дете запознаха зрителите си водещите на сутрешния блок на „Нова телевизия“ Викор Николаев и Мира Иванова на днешния празник 3 март. Става дума, за 12-годишния Георги Стоянов е истински виртуоз на тъпан.

Той се появи в студиото облечен в народна носия и със своя инструмент. Малчуганът е шести клас в Националното училище за танцово изкуство, в класа на Асен Павлов.

„Първо започнах с родопска кабагайда, но видяхме, че това не е моят инструмент. Не ми се удаваше много и така дойде тъпана. Аз съм по-емоционален и понякога си изкарвам на някой нервите и така си казах: „хайде на тъпана да поблъскам“. Така се превърна в мой инструмент“, разказа той и разкри пред водещите, че кърпата, която имаше върху тъпана си, се слага, за да омекотява звука.

След това Георги изкара една импровизация, която впечатли Николаев и Иванова. „То ти идва, ти го усещаш на момента тъпана. За да можеш да го практикуваш трябва да има много тренировки, с много усилия“, призна ученикът.

„Пътуваме по концерти. На сцена като се кача и хората започнат да ме аплодират, на всеки човек му става много хубаво, защото първо на първо той е постигнал нещо, за да се качи. Друго е усещането, все едно се връщаш няколкостотин години назад. Като машина на времето“, сподели Стоянов.

Водещите го питаха дали знае как са живяли преди години българите. „Гледал съм много филми за това как едно време са живяли, за традициите и абсолютно всичко. Имам една единствена мечта, която дано да се сбъдне – хората, които сме сега, да живеем като онова време“, отговори 12-годишният талант.

„Така ли? Ама ти нали знаеш, че в битово отношение тогава е било доста по-трудно да се живее? Няма бойлери, няма ТЕЦ. Топлиш вода, палиш огнището, за да си стоплиш вечеря, няма удобни маратонки“, каза му Мира.

„Ами то това е якото“, отвърна детето.

„Би ли влязъл в такова риалити? Има такива, които имитират живота преди 300 години?“, попита го Виктор, а насреща получи категоричен положителен отговор.

След това Николаев му зададе малко странно питане: „Имам един много гаден въпрос. Как се обиждате със съученици? Използвате ли думичката с тъпана като трябва да си размените някакви груби реплики, защото то се случва, скарвате се“.

„Понякога да. Шегуваме се с „ей, тъпанар“, а другия от другата страна вика „благодаря“, отговори с усмивка малчуганът.

„Добре, Георги! Аз едно 12-годишно момче си го представям с телефона, с плейстейшъна“, продължи да пита водещата.

„Не“, категоричен бе малкият музикант.

Тук Виктор ни в клин, ни в ръкав го заби с друг въпрос: „Пушиш ли“, а преди да получи отговор Мира го скастри: „Ей, хубава работа“. „Майка ти и баща ти гледат“, усети се 43-годишният разградчанин.

Запитан дали някой от семейството му се занимава с музика, малкият каза, че няма такива: „Аз съм първият, но не и последен“.

Гостуването на Георги завърши с още едно изпълнение, което също бе толкова вълнуващо като първото, и предизвика аплродисменти в Николаев и Иванова.

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!