fbpx

Мутафчийски се оцъкли след въпрос от Цънцарова

БГ звезди

Кадри БТВ

Генерал Венцислав Мутафчийски, чието име неминуемо свързваме с двугодишната пандемия от коронавирус, този път бе поканен да даде повече светлина по отношение на медицинските хеликоптери, които очакваме.

Ние като медици знаем, че отдавна трябваше да имаме медицински хеликоптери и колко това е важно. Във ВМА имаме симулационен център, в който подготвяме нашите бойни санитари, парамедици, както и лекари за даване на първа помощ и за транспортиране на тежко пострадали.

Много по-сложно е обучението и тестовете при авиационна линейка и затова ще създадем макет на товарния отсег за да могат да се обучава персонала, продължи да обяснява генерала за начина на обучение.

Макет имате предвид със смалени размери ли?, попита наивно Цънцарова.

Не, не, не в реален размер на товарния отсег, поправи я генерала.

Колко медицински лица могат да се качат и колко пациенти могат да бъдат превозени?, продължи с наивните въпроси журналистката.

Двама – лекар и медицинска сестра, а пациентът може да бъде само един. Екипът на място преценява, кой е с най-спешна нужда от превозване, ако има няколко пострадали.

Журналистката продължи с въпросите за събитията в Турция и огромния брой жертви там и дали един такъв хеликоптер може да помогне в такава ситуация.

Денонощно са летяли хеликоптери и са превозвали пострадали, така че това е основното средство.

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

БТВ
Божидара: Това, което правите е достойно за възхищение

Кадри БТВ От порутен от влагата дом с мухъл навсякъде „Бригада нов дом“ направи едно приветливо и удобно жилище за Божидара и нейната майка. Много вещи и никакво пространство в апартамента, в който е принудена да се придвижва незрящата Божидара завариха от бригадата и се заеха веднага с разчистването му. …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

error: Content is protected !!