fbpx

И президентът Румен Радев стана фалшиво „рекламно лице“ в интернет

Блиц Новини

кадри Фейсбук, Фейсбук/Румен Радев

В последните години много български знаменитости и популярни лица бяха засегнати от фалшиви рекламни кампании в социалните мрежи. Известни телевизионни водещи като Деси Стоянова, популярни актриси като Катето Евро, а също и известни български лекари бяха засегнати. Техни снимки в социалните мрежи бяха откраднати и фалшифицирани за реклама на неясни като произход и съдържание „чудодейни“ продукти за отслабване или решение на поредица от здравни проблеми.

Не беше пожален дори и държавния глава на България Румен Радев. Със снимки на президента се появяват във Фейсбук спонсорирани статии, които са реклами на платформа за търговия с криптовалута.

Заглавията на публикациите лесно могат да привлекат по-наивните читатели, защото в тях се говори за „скандал, който може да сложи край на кариерата на президента“. Като се има предвид политическото напрежение в страната, не са малко тези, които автоматично решават да видят за какво става въпрос.

Линкът ги отвежда на сайт, който подвеждащо копира сайтът на bTV Новините. В напълно фалшивата статия пък се говори за схема, по която Румен Радев помагал да българите да забогатеят и която бил разкрил в предаването на Цветанка Ризова.

Със сигурност във фалшивата реклама няма нищо вярно. Дали обаче от президентството ще си направят труда да опровергаят фалшивите реклами и да потърсят справедливост за използването на образа на Румен Радев и символите на държавния глава е отделени въпрос. Повечето български знаменитости, станали фалшиви „рекламни лица“ без знанието и съгласието им, удрят на камък в търсене на възмездие. Проследяването на компаниите и лицата, които ги злепоставят, се оказва много трудно, на практика дори невъзможно.

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!