fbpx

Нарекоха „старци с бастуни“ Злати Йочев и Боби Лазаров

БТВ

Кадри: БТВ

Любопитна ситуация се разигра в сутрешния блок на БТВ. Две от най-обичаните лица от екрана на медията – водещият Златимир Йочев и синоптикът Боби Лазаров, бяха наречени „старци с бастуни“. Определението не идва от кой да е, а от техния колега – спортният журналист Петър Бакърджиев, който е в телевизията от нейното създаване през 2000 г.

Както е известно, всяка сутрин между 6 и 7 ч. тези, които са на сутрешен блок се събират около една маса и обсъждат темите помежду си. Там винаги присъства водещият, лицето на новините, синоптикът и спортният журналист, които са първа смяна. Във вторник и петък с тях е и климатологът Георги Рачев, който има рубрика в тези два дни.

Всичко тръгна от думи на водещия на новините Ивайло Везенков, който каза: „Искам да говорим за пари или можем да пропуснем тази тема, тъй като от сутринта не е ставало дума нито за цената на кашкавала, нито за инфлацията“.

Тук Йочев разкри думите на Бакърджиев от ефира в четвъртък: „Вчера Пепи ни нарече с Боби Лазаров „старци с бастуни“, които говорят само за цените. И аз днеска за това съм се обрал“.

„Ами двамата цяла сутрин само за лекарствата, за кашкавала“, обоснова се спортният журналист пред Натали Трифонова, имитирайки трепереща ръка, държаща бастун.

„Разбери, че имаме поводи. Все повече данни и сигнали на наши зрители показват, че цените в Западна Европа в добре развити икономики с по-висок стандарт са или сходни или по-ниски от нашите. Съвсем нормално е и хората се питат това. Въпросът е какво се прави и какво правят институциите по тази тема“, продължи Йочев.

„Ако беше Боби Лазаров, щеше да каже „нищо“, добави Бакърджиев.

Тук Ивайло Везенков поясни, че се очаква намаляване на цените от месец март.

БТВ
Божидара: Това, което правите е достойно за възхищение

Кадри БТВ От порутен от влагата дом с мухъл навсякъде „Бригада нов дом“ направи едно приветливо и удобно жилище за Божидара и нейната майка. Много вещи и никакво пространство в апартамента, в който е принудена да се придвижва незрящата Божидара завариха от бригадата и се заеха веднага с разчистването му. …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

error: Content is protected !!