fbpx

Художественият гимнастик Николай Боев подготвя шампионки

На кафе

кадри Нова телевизия

„От самото начало ми беше ясно, че няма да се състезавам, особено в България”, това признава треньорът и съдия по художествена гимнастика Николай Боев, който има собствен клуб в този спорт в Бургас. Въпреки всичко, преди 17 години той влиза в залата и започва да тренира с момичетата. „Влюбих се в този спорт”, обясни Боев в репортаж по Нова телевизия. Макар и не като състезател, той  продължава да дава всичко на любимата дисциплина.

Става съдия на състезания през 2008. Ако някога е гледан с недоверие, това е от колегите му в този период, коментира Николай Боев. Като треньор е подготвил 6 гимнаситчки за националните отбори, включително Никол Тодорова.

Възпитаничките му в момента казват, че той не се кара без причина и е по-скоро взискателен, отколкото строг. Момичета често споделят проблемите си с него и заедно търсят решения. Николай Боев споделя, че ако в неговата зала влезе момче, което иска да тренира художествена гимнастика, той няма да го върне, защото не връща никого.

Пример за това е Анастасия, момиче избягало от войната в Украйна, което страда от генетично заболяване. Треньорът работи с нея с особена грижа, защото заради него семейството е избрало да е в България, а не в Германия.

„Светът се променя, има място за всеки”, коментира Николай Боев, който вярва в равенстовото между хората без значение от раса и пол.

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

Нова тв
„Мъжките“ майки скочиха на Петя от „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Романтичното риалити „Един за друг“ е вече към края си и двойките водят ожесточена борба за оцеляване. Дамите все по-смело се впускат в изпитанията за да се задържат на върха на класацията. Финалната индивидуална игра за жените изискваше бърза мисъл, добри математически умения и стабилен вестибуларен апарат. …

error: Content is protected !!