fbpx

Виктор и Мира от Нова влизат в битка с фалшивите реклами на лекарства

БГ звезди

кадри Нова телевизия

След като много популярни телевизионни водещи и известни лекари се оказаха намесени без тяхно знание в реклама на „лекарства” със съмнителни свойства, в схемата беше намесено и името на бившия здравен министър проф. Мирослав Ненков. Той се появи в Нова телевизия много ядосан от непозволеното използване на снимката и името му.

Ненков каза, че е направил собствено разследване, което е установило, че зад търговията с „чудодейни” продукти стоят хора с руски имена и силен руски акцент. Производството е в България, компанията, на която плащат купувачите, е във Великобритания, а сайтовете, които рекламират препарата, са регистрирани извън ЕС.

„Това не е лекарство, това е „някакво”. Това е измама!”, категоричен беше проф. Ненков. Той емоционално призова зрителите да не приемат лекарства, без да се посъветват с лекар. „И най-тъпият лекар е по-добър от интернет”, заяви бившият здравен министър. Той добави също, че е информирал държавните институции, включително и ДАНС за случая и води дела.

Водещите на сутрешния блок Виктор Николаев и Мира Иванова, чиито лица също са използвани за реклама на съмнителни „чудодейни лекове” обещаха, че ще обединят информацията си с Ненков и ще пратят екип на мястото, където се произвеждат продуктите. Най-лошото е, че в рекламите се казва на хората да спрат лекарствата, които вземат и да минат само на този продукт, а това вече опасно, обясни Мира.

Проф. Ненков пък заяви, че при търговия с такава продукти обикновено пациентите се лъжат с цената и се изнудват да вземат и други продукти. „И като ги вземат, ще живеят 700 години”, коментира с ирония бившият министър.

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!