fbpx
БГ звезди

Кадри: Максим Генчев, фейсбук, БНТ и „Нова телевизия“

Тежки думи написа режисьорът Максим Генчев, който в последните дни е обект на много коментари заради филма му за поета революционер Христо Ботев. Лентата предизвика сериозен брой критики след излъчването й по БНТ на 2 януари. Иначе „Ботев“ тръгна по кината още през март 2022 г.

Генчев бе охулен от много критици заради качеството на продукцията, играта на актьорите и дори автентичността на част от историческите факти.

Режисьорът даде мнението си за някои онлайн медии, но използва главно профила си във фейсбук, за да отговаря на недоброжелателите.

Една от последните му позиции е, че „Поръчката “Максим Генчев/филма Ботев” не успя“.

Ето какво пише още той в поста си:
„Играта “на живот и смърт в пустиня от мъртви души” свърши с изцепката в парламентарната комисия по култура…
И категоричната оценка на Ботевите наследници: “ФИЛМЪТ БОТЕВ Е ДОБЪР!”
Моля, изстрадалото творческо съсловие да бъде в готовност за самозащита, тъй като
българската култура се превръща в тиня, която възпява тинята…
Моята 40 годишна устойчивост не е по силите на всеки поотделно в тази лесно ранима професия, но ако се обедините срещу страха, ще успеете да съхраните себе си и да получите щастливото право на дълъг и достоен творчески път.
Бъдете ЕДИННИ!
Колеги!
Обичам ви!
Ценя ви!“

Припомняме, че през 2015 г. Генчев отново бе център на внимание сред критиците заради филма „Дякон Левски“. Самият режисьор е роден на 28 септември 1954 г. във Видин, а се е изявявал и като актьор. Той бе с ключова роля в популярния български сериал „Седем часа разлика“ на продуцента Магърдич Халваджиян.

Максим Генчев бе и депутат в 45-ото Народно събрание като част от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън“.

Блиц Новини
Полицай не послуша дъщеря си в „Стани богат“ и спечели много пари

Кадри: бТВ Никола Христов, който 28 години е бил инструктор по стрелба в МВР, показа самообладание, качества и знания в „Стани богат“ тази вечер. При един от въпросите обаче той бе сериозно разколебан, но в крайна сметка взе вярното решение и си тръгна с чек за 10 000 лева от …

Блиц Новини
Графа: Работохолик съм, но вече се пазя

Кадри Нова ТВ Вече доста години Влади Ампов – Графа е на върха със своето творчество и не само. Благодарение на него много млади таланти откриха попрището си в музиката. Неговият път както феновете му знаят започва от ранна детска възраст и както сподели издържа се сам от тийнейджърските си …

Блиц Новини
Ники Кънчев открива сезона на „Кой да знае?“

Кадри БТВ Тази вечер е старта на забавното куизно шоу „Кой да знае?“. С появата си в ефир бързо придоби популярност сред зрителите и сега се очаква с нетърпение. Гостите тази вечер са освен най-известната майка на мамино синче №1 – Катето Евро и господин „Стани богат“ Ники Кънчев. Двамата …

error: Content is protected !!