fbpx

Деси Стоянова предупреди за огромна опасност за хората

Блиц Новини

кадър bTV

Политиката няма много място в ток шоу като „Преди обед“ по bTV.

Понякога обаче водещите не се сдържат и директно споделят възгледите си, без значение дали те са в хармония с разбирането на повечето зрители или не. Деси Стоянова, която не дава често воля на чувствата си в ефир, направи много емоционално изказване в първия работен ден на 2023 година и то точно по политически въпрос.

А именно – добра идея ли е пряката демокрация, при която спорните въпроси се решават с референдуми.

Водещата започна темата с възмущение спрямо не друг, а милиардера Илон Мъск заради допитването му кой да управлява социалната мрежа Туитър, която е така или иначе е негова собственост. Тя коментира, че такъв начин за вземане на решения е доста безотговорен.

„Това може да ни отведе на много особени места, на които ние наистина не бихме могли да прогнозираме какво точно ще се случи. Това е все едно някой да направи референдум с въпрос: „Да върнем ли Крумовите закони?“, коментира Стоянова.

„Нали разбирате, че при една пряка демокрация, твърде вероятно е 50% плюс един да кажат: „Да ги върнем!“, разпалено обясни водещата.

Позицията ѝ показа, че тя е краен противник на популизма, при който могат да се вземат абсурдни и крайно чужди на съвремието ни решения. Тя допълни също, че преди всичко иска да даде пример за това, какво се случва, когато човек с власт тръгне да си прави експерименти, маскирани като допитване до хорота.

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

Hell's kitchen
Зрителите за Царина: Браво момиче! Ти беше най-достойния участник

Кадри Нова ТВ Хелс китчън напусна любимката на зрителите и техен фаворит Царина. Всички очакваха тя да вземе черна куртка най-малкото и да е сред най-добрите готвачи. Не успя да се пребори обаче за нея, но навън я чакат нейните приятели, които кроят съвместни планове за бъдещето. Очаквах, че ще …

error: Content is protected !!