fbpx

Ето ги 7-те правила на Шеф Силвена Роу: Изхвърлете веднага захарта!

Блиц Новини

Снимка профил ФБ

Шеф Силвена Роу винаги е била щедра откъм съвети, особено в областта на здравословното хранене. И сега, с така актуалното преяждане по празниците тя не се поколеба да предостави рецепти, също и да разкаже как тя се справя с това.

Изреди своите седем принципа за хранене, които спазва и се чувства повече от добре.

1. Стремете се да консумиране повече растения, започнете с 50% растения от основното си хранене и увеличете до 80-90%. България е богата и на плодове, и на зеленчуци!
2. Постете!
Дайте на тялото си почивка, за да може да се възстанови и излекува. Гладувайте поне 12 часа – питайте се до 16… ако нямате здравословни проблеми.
Постенето активира веригата ни за оцеляване, която служи да ни поддържа живи и здрави за по-дълго време.
3. Кажете „НЕ“ на захарта – Захарта е еквивалент на наркотик за развлечение! Избягвайте сладкиши и тестените.
Внимавайте за скрити захари в преработените и бързите храни. Захарта води до пристрастяване – ще трябва да се намалите постепенно за да се отървете от нея, но вие ще го направите! ВОЛЯ!
4. Винаги проверявайте , какви да източниците на вашата храна! Изберете органичното… когато е възможно, а и ако е месо да е без хормони и антибиотици плюс дива риба и морски дарове, винаги избирайте местни ще или 🇧🇬 продукти!
5. Избягвайте преработените храни! Те са пристрастяващи, пълни с вредни изкуствени съставки и добавена захар!
6. Яжте преди да се стъмни. Значи , последното хранене за деня или вечеря да е по рано ! ( знам , че е трудно, защото ние си обичаме да се заседим на маси по цели вечери)
7. Заключение:
Яжте диета с плодове с ниско съдържание на захар, зеленчуци с ниско съдържание на нишесте, ядки, семена, пасищни яйца и месо, хранено с трева. Вслушайте се в тялото си и с лекота промените диетата! Започнете бавно и постепенно!

Феновете й в социалната мрежа я затрупаха с пожелания и благодарности за нейната отдаденост към хората и желанието й да помогне всички да са здрави.

Хубаво е,когато човек има дисциплина на храненето и я следва! Това не е суета, а начин на живот и резултатите са видни, за което Ви поздравявам! Когато повече хора го осъзнаят ще имат по-малко здравословни проблеми!

Незнам защо спряха Мастър Шеф щеше да е супер да ги карате да готвят здравословна храна.Така и много хора щяха да се научат да приготвят обикновени и прости ястия по здравословен начин.А ми бяхте супер готини тримата 😔. Браво на успеха ви!

Прекрасна ! Перфектни съвети за добра грижа за всеки , който обича себе си и хората до себе си! Желая Ви здраве и много вдъхновение през Новата 2023 Година

Блиц Новини
Полицай не послуша дъщеря си в „Стани богат“ и спечели много пари

Кадри: бТВ Никола Христов, който 28 години е бил инструктор по стрелба в МВР, показа самообладание, качества и знания в „Стани богат“ тази вечер. При един от въпросите обаче той бе сериозно разколебан, но в крайна сметка взе вярното решение и си тръгна с чек за 10 000 лева от …

Блиц Новини
Графа: Работохолик съм, но вече се пазя

Кадри Нова ТВ Вече доста години Влади Ампов – Графа е на върха със своето творчество и не само. Благодарение на него много млади таланти откриха попрището си в музиката. Неговият път както феновете му знаят започва от ранна детска възраст и както сподели издържа се сам от тийнейджърските си …

Блиц Новини
Ники Кънчев открива сезона на „Кой да знае?“

Кадри БТВ Тази вечер е старта на забавното куизно шоу „Кой да знае?“. С появата си в ефир бързо придоби популярност сред зрителите и сега се очаква с нетърпение. Гостите тази вечер са освен най-известната майка на мамино синче №1 – Катето Евро и господин „Стани богат“ Ники Кънчев. Двамата …

error: Content is protected !!