fbpx

Инфарктна ситуация с Екатерина в „Стани богат“

БГ звезди

Кадри: БТВ

На нещо доста рядко срещано станаха свидетели зрителите в „Стани богат“. Точно една секунда бе решаваща в играта на Екатерина Копелин, за да отговори правилно на въпрос за 10 000 лева.


Той бе следният: „Каква е Найда Манчева, два пъти герой на социалистическия труд и емблема на социализма в България?“ Възможните отговори бяха „Розоберачка“, „Гроздоберачка“, „Тъкачка многомашинничка“ и „Инженер-химик“.

„Това е епоха, в която съм се родила. Бях малка, но си спомням добре прехода, падането на завесата и всичко това. Според мен, трябва да е била свързана по някакъв начин с петилетките, с това да бъдеш безкрайно продуктивен. Затова си я представям по-скоро като тъкачка многомашинничка, отколкото розоберачка или гроздоберачка. Не съм сигурна дали инженер-химиците, каквато беше баба ми, са ставали герои на социалистическия труд. Прледставям си ги като силни жени, с престилки“, каза живеещата във Франция жена.

Тя реши да използва жокер „Обади се на приятел“ – нейният баща Кънчо Николов, тъй като той най-дълго е прекарал в тази ера. Екатерина тръгна да задава въпроса и още преди да е изчела всички отговори, татко й каза: „Розоберачка“. „Сигурен ли си?“, попита тя, а той отговори: „Ами да… Само за момент. Найда? Да, да“. „Чудесно, благодаря ти! Аз щях да я направя тъкачка“, каза с усмивка дъщерята.

Но тук последва неочаквана ситуация. „Ъъъъ, само за момент! Тъкачка!“ провикна се жокерът точно когато единицата се сменяше с нула на обратно отброяващия секундарник.

„Обрат. Какво ще правим сега?“, възкликна водещият Михаил Билалов. „Интересно. Ще се доверя“, категорична бе Екатерина и това се оказа верен отговор.

Билалов тръгна да й пише чека за 10-те хиляди лева с думите: „С чека се върни вкъщи, дай му го на баща ти и кажи: „По Никулден да купиш най-хубавата риба“.

Това бе и сумата, с която участничката си тръгна, тъй като се отказа на въпроса за 20 000 лева. Той бе следният: „Кои два града са столици на Кралство Италия преди Рим да бъде „приобщен“ над десет години след обединението?“ Правилният отговор тук бе „Торино и Флоренция“, а извън играта тя посочи „Генуа и Болоня“.

БТВ
Служителка на МВР към Кънчев: Развенчах ли мита за блондинките?

Кадри: БТВ Експерт в администрацията на МВР седна в стола на богатството тази вечер. Преди това Мария Йосифова е била шеф на оперативна група за анализиране на веществени доказателства от местопрестъпления. След като се справи с първите пет въпроса, тя бе попитана: „Имена на какво в Древен Египет са Нефертари, …

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

error: Content is protected !!