fbpx

Сашо и Деси от БТВ се захванаха с най-страшния бич за човешките отношения в България

БГ звезди

кадри bTV

Като всяка голяма телевизия, така и bTV си има каузи, на които обръща специално внимание. За предаването „Преди обед“ с водещи Сашо Кадиев и Деси Стоянова сега това са съседските войни, които за съжаление са огромен проблем за твърде много българи. Темата стана особено чувствителна и дори болезнена, след като на 11 ноември бащата на три деца Иво Андреев беше застрелян в София в района на Женския пазар от свой съсед заради спор за една врата. Но това далеч не е единствения случай, в който подобни комшийски конфликти се превръщат в повод за насилие и дори убийство.

В специално издание на „Преди обед“, почти изцяло посветено на случая, Деси и Сашо разказаха за убития мъж, за прекрасното му семейство и срещнаха зрителите с негови роднини и приятели. Те пък от своя страна подчертаха, че смъртта на Иво Андреев не бива в никакъв случай да се нарича „нелепа“, все едно става въпрос за някакъв трагичен, но случаен инцидент. Напротив, тормозът от съседе е твърде често срещано явление и е истински бич за нормалния живот на страшно много българи.

Психологът и писател Иван Владимиров – Нав, който гостува като седмичен коментатор в „Преди обед“ разказа за собствения си опит с агресивен съсед, бивш полицай. От години заядливия комшия обвинява автора в това, че вдига шум, макар че той е внимателен да не пречи на никого. „Отмъщенията“ на комшията към психолога са добре познати на мнозина – заливане на вратата с мръсотии, с машинно масло и хвърляне на яйца и т.н.

Нав разказа за проблема пред зрителите, след което на следващия ден вратата на дома му беше отново залята. Той, както и близките на убития Иво Андреев, разказаха кое всъщност е най-лошото в такива ситуации. Това е пълната незаинтересованост и безпомощност на органите на властта да се справят с подобни проблеми.

Полицията избягва да се намесва в подобни конфликти. Местните власти, които също биха могли да съдействат за изглаждане на съседските войни най-често абсолютно нехаят. Макар да има закон за етажната собственост, който посочва точно правата и задълженията на съседите, до неговото прилагане се стига рядко, което само подклажда съседските войни. И така, докато се случи непоправимото и като при истинска война се стигне до жертви и почернени семейства.

В края на работната седмица Сашо Кадиев и Деси Стоянова обещаха да продължат темата и да я превърнат в кауза. Те анонсираха, че екипът на предаването работи върху специален материал за това какви са правата ни и как да реагираме на агресивни съседи. Очаква се това да донесе яснота към кого и кога можем да се обърнем, за да търсим справедливост, както и да заостри вниманието на институциите, които трябва да пазят реда и да защитават живота на гражданите.

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!