fbpx

Журналист за смъртта на Георги Софкин: Заплашваше всички! Бог да го съди и прости

Блиц Новини

Новината за смъртта на Георги Софкин обиколи България за броени минути днес.

Той почина на 63 години.

Бившият лидер на организацията „Малките български хора“ е паднал лошо на тротоара на улица в Стара Загора и е загинал, съобщиха от болницата.

Открит е в събота и откаран в болницата с тежка рана на главата. Така и не е успял да се оправи.

Смята се, че не е криминално престъпление.

Факт е обаче, че високият 131 сантиментра Софкин бе противоречива личност.

Коментарите в тази връзка не бяха малко и след смъртта му.

„Жоро Софкин взел-дал. Обикновено на мен като журналист ми създваше проблеми. Вечният недоволник беше и ми поставяше задачи какво и как да пиша, и срещу кого. Името им е легион. Заплашваше всички, включително и глобалното статукво. Професията му беше да се отърква по пешовете на по-първата ръка големци. Бог да го съди и прости!“, написа журналистът Атанас Стойчев.

За трудният му характер загатна и Първан Симеонов.

„Георги Софкин си е тръгнал. Все нещо се карахме и после се сдобрявахме. Жалко, че няма пак да се видим някъде под Аязмото. Прощавай!“

Преди няколко години Софкин се размина с условна, 6 – месечна присъда при 3-годишен отлагателен срок.

Бившият  президент на организацията на малките хора в България и участник във Вип брадър сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор като призна вината си по повдигнатото му обвинение в хулиганство.

Софкин беше задържан след като на 21 април т.г. нахлу в една от канцелариите на старозагорския окръжен съд и вдигна скандал, че в дома му е извършен обиск от полицаи и да настоява да му бъдат върнати иззети вещи.

Там го задържали за 24 часа по закона за МВР, образувано е било и бързо производство.

Софкин прекара близо 20 дни в ареста, след като първоначално направи опит да се измъкне, влизайки в болница под претекст, че страда от неличимо заболяване.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване, потвърдиха от прокуратурата.

От там припомнят, че Софкин бе с висящо досъдебно производство за опит да изнудва и заплашва и частен съдия изпълнител през зимата на т.г. По това производство той е с мярка за неотклонение „подписка“.

Потърпевшият от арогантното му поведение съдия отказа коментар за случилото се поради неприключилото разследване.

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!