fbpx

53-годишен музикант прави страхотна игра в „Стани богат“

Блиц Новини

Кадри: БТВ

53-годишен участник прави страхотна игра в „Стани богат“. Музикантът Сава Бояджиев стартира тази вечер, достигна до пет цифрена сума, но участието му ще продължи утре. Човекът е с доста интересен житейски път, а едно от признанията му накара публиката в залата да му ръкопляска.

„Той свири на пиано и ударни инструменти, учител на свободна практика. 20 години обикаля света и едва от няколко месеца е обратно в България. Единственият чужденец номиниран в категорията „най-добър барабанист“ и „най-добър албум“ на списание „Ролинг Стоун“ в Индия. Срещал се е с Далай Лама, бил е дори треньор по футбол“, представи го водещият Михаил Билалов.

Впоследствие участникът разкри, че е в предаването с цел да купи роял на жена си, която е пианист и хоров диригент. Двамата заедно са преподавали в Индия и САЩ. „Шест години съм бил в Щатите, 12 в Индия и две в Португалия. Индия е друг свят, много интересен, но не и много лесен за издържане и живеене постоянно. Преподавах там струнни инструменти в едно американско училище. И свирех класическа перкусия. Имахме среща с Далай Лама, който дойде в нашето училище и два часа говори пред учителите и учениците. 1250 деца не гъкнаха през цялото време – от малки до големи. Той е изключителна личност и присъствие. Един не много висок мъж, с детска усмивка и детски смях, с огромна мъдрост от векове“, разказа Бояджиев.

„Какво ме върна в България? Реших, че на 53 г. е време да помогна с нещо на държавата си, защото си мисля, че не е в много цветущо положение“, добави музикантът, а думите му предизвикаха бурни аплодисменти сред публиката.

Той мина с лекота през първите пет въпроса, но използва първия си жокер на шестия. „Какъв по професия е Супер Марио в класическия вариант на популярната игра?“, попита Билалов, а възможните отговори бяха „пожарникар“, „водопороводчик“, „хирург“ и „футболист“. Бояджиев си спомни, че е играл преди години, но реши да попита публиката и с 88 процента тя му посочи правилния отговор – водопроводчик.

Седмият въпрос бе „Кои двама са двойката придворни на Хамлет и негови приятели от детството в едноименната пиеса на Шекспир?“ – „Гаргантюа и Пантагрюел“, „Макс и Мориц“, „Розенкранц и Гилденстерн“ или „Ромео и Жулиета“. Сава изключи три от вариантите и посочи „С“, което бе вярно.

Следващото питане гласеше: „Какво съобщава „на американския народ и на целия свят“ Барак Обама в специално обръщение от вечерта на 1 май 2011 г.?“ – „краят на войната в Ирак“, „оттеглянето си от поста“, „Осама бин Ладен е убит“, „сриването на борсата“. Музикантът направи доста обосновани разсъждения и се спря на отговор „С“, който бе верен.

Бояджиев заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а за да даде правилен отговор на въпрос №9 употреби още един жокер. „Как е известен в бившия социалистически свят документът за неблагонадеждност?“, попита Билалов, а опциите бяха „вълчи билет“, „кучешки паспорт“, „мечешка лична карта“, „лисича грамота“. Той използва жокер „50:50“, останаха отговорите „А“ и „D“, той посочи „А“ и това бе вярно.

10-ият въпрос за 5000 лева бе „Какви дървета растат на известния от келтските легенди остров Авалон?“ – „палмови“, „ябълкови“, „дъбови“ и „секвои“. Бояджиев направи добри разсъждения, но реши да се обади на приятел. Той не му помогна и се наложи участникът сам да стигне до верния отговор. Той се спря на „ябълкови“ и това се оказа вярно.

Така Сава достигна до въпрос за 10 000 лева, но вече нямаше жокери. Водещият го попита: „Освен комикса „Жената чудо“ американският психолог и писател Марстън, заедно с жена си, създава ранен прототип и на:“ – „копирната машина“, „принтера“, „детектора на лъжата“, „микровълновата печка“. Музикантът в началото се насочи към детектора, поразсъждава малко и посочи именно него, което се оказа верен отговор.

Тук обаче сирената изсвири и така играта му ще продължи утре с въпрос за 20 000 лева.

Блиц Новини
Полицай не послуша дъщеря си в „Стани богат“ и спечели много пари

Кадри: бТВ Никола Христов, който 28 години е бил инструктор по стрелба в МВР, показа самообладание, качества и знания в „Стани богат“ тази вечер. При един от въпросите обаче той бе сериозно разколебан, но в крайна сметка взе вярното решение и си тръгна с чек за 10 000 лева от …

Блиц Новини
Графа: Работохолик съм, но вече се пазя

Кадри Нова ТВ Вече доста години Влади Ампов – Графа е на върха със своето творчество и не само. Благодарение на него много млади таланти откриха попрището си в музиката. Неговият път както феновете му знаят започва от ранна детска възраст и както сподели издържа се сам от тийнейджърските си …

Блиц Новини
Ники Кънчев открива сезона на „Кой да знае?“

Кадри БТВ Тази вечер е старта на забавното куизно шоу „Кой да знае?“. С появата си в ефир бързо придоби популярност сред зрителите и сега се очаква с нетърпение. Гостите тази вечер са освен най-известната майка на мамино синче №1 – Катето Евро и господин „Стани богат“ Ники Кънчев. Двамата …

error: Content is protected !!