fbpx

Бивша депутатка, която работи на строеж: Можех да имам хотел на Слънчев бряг

Блиц Новини

кадри Нова телевизия

Трудно е да се повярва, но участието във властта, дори и като депутат от управляващата политическа сила, не е гаранция за добра реализация в живота. Пример за това е Юлия Янева, бивша депутатка от ОДС от Бургас от времето на управлението на Иван Костов, която днес след пенсионирането си работи на строежи.

Тя разказа по Нова телевизия историята на влизането си в Народното събрание, както и излизането от политиката, което станало, защото не била от любимките на Командира. Янева не скри, че ѝ е било предлагано да забогатее, като участва в започналата по това време приватизация на Слънчев бряг. „Дойдоха и ми предложиха – има три хотела, единият ще по пишем на името на някой от твоето семейство”, разказа бившата народна представителка. Янева отказала. „Не можах да реша на чие име да го пиша”, пошегува се тя.

Бившата депутатка разказа за Виденовата зима, когато е била комендант на една от барикадите, издигнати от протестиращите в София. Хората горели гуми, за да се топлят. „От съседните блокове ни носеха чай, хляб, кой каквото може. Никой нямаше нищо”, спомни си Юлия Янева.

Като депутат тя вземала три минимални заплати, което се равнявало на 700-800 лева. Била настанена като други депутати от провинцията в хотел „Рила”, където условията били ужасни. Макар и да били противнички в политиката, Янева се виждала вечерите с Татяна Дончева, тогава от БСП, за да пият бира или вино и да гледат заедно телевизия. Едва когато родила, депутатката от ОДС получила жилище от парламента. Отпускът ѝ по майчинство бил 7 дена.

Когато се върнала в парламента, младата майка почерпила колегите с шампанско от бюфета на Народното събрание и бонбони. Тогава за пръв път си говорила дълго и човешки с лидера Иван Костов на тема бебета. Заради обтегнатите им отношения, Юлия Янева не попаднала в следващия парламент.

„Никой не искаше да ме вземе на работа, защото никой не вярваше, че сме бедни”, разказа за живота си извън активната политика бившата депутатка. Оцеляването дължи на бащата на детето си, който правил шпакловки и работил на различни обекти. Днес Юлия Янева работи по строежи и е доволна от професията си. Обича да чете и да слуша рок музика. Уверява също хората, че депутатите нямат специални пенсии и облаги, а са в същото положение, като останалите, освен ако не са приели да участват в корупционни схеми.

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!