fbpx
БГ звезди

Кадри: Светослав Иванов, „Инстаграм“

Популярният телевизионен водещ Светослав Иванов е бил арестуван в най-богатата на природни ресурси държава света – Демократична република Конго, в която обаче хората са едни от най-бедните в света, заради бруталната корупция и вътрешни междуособици.

Лицето на предаването „120 минути“ по БТВ сам разказа за това в профила си в „Инстаграм“. Той направи асоциация с предстоящите парламентарни избори в България и тези, които е отразявал в африканската страна преди няколко години, от когато е и неприятния случай.

Журналистът се върна назад в спомените си и разказа какво се е случило тогава. Заедно с оператора Валентин Василев били пратени в третата по големина страна на континента и 12-а в света. „Най-драматичните избори, които съм отразявал някога, бяха в Демократична република Конго и винаги когато в България идват избори, се сещам за тази история. Това е наистина уникална и специална страна, която се дави в проклятието на собствените си богатства. Със своите природни ресурси и неразработени запаси от полезни изкопаеми, страната притежава залежи за 24 трилиона долара. ДР Конго е невероятно богата държава. Трудно могат да бъдат изчислени залежите от диаманти, злато, кобалт, цинк и тантал“, споделя той в спомените си и уточнява, че историята е публикувана в една от книгите, които е издал – „Там, където загинаха дърветата“.

По думите му обаче, хората в Конго имат най-ниския доход на глава от населението в света, а конфликтите в страната са кървави и жестоки.

Във въпросните избори имало хиляди кандидати за депутати в огромната по територия и население държава, а снимки с лицата им били сложени в интегрална бюлетина, която била толкова дебела, че дори не влизала нормално в урната. „Беше дебела като неделен вестник в Англия преди дигиталната ера. Беше невъзможно тази бюлетина да се сгъне, за да влезе в урна, затова и самите урни бяха едни огромни контейнери“, разкри „Мистър 120 минути“ добави, че е била разпечатана в 35 милиона бройки.

Тук вече идва и развръзката. Оказва се, че двамата с оператора Валентин Василев са били арестувани. „Наложи се да се „откупваме“ от конгоанската армия в покрайнините на Киншаса, след това празнувахме рождения ми ден. Спасихме от публичен линч член на местна избирателна комисия… Незабравими избори бяха“, завършва разказа си 38-годишният журналист.

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!