fbpx

Левон Хампарцумян: Светът е в ремонт, всички ще трябва да пестим

Блиц Новини

кадър Нова телевизия

Зимата няма да е катострофална като т.нар. „Виденова зима”, но ще трябва да пестим, това каза по Нова телевизия финансистът Левон Хампарцумян. Другото име на пестенето е енергийна ефективност, обясни той. По думите му, богатите и бедните хора пестят по различен начин, но е важно това да се прави, за да не стане инфлацията прекалено тежка за хората, които са затруднени финансово.

„Светът е в ремонт, веригите за производство и доставко се пренареждат и България е част от този процес”, коментира Хампарцумян. Той допълни, че доставките на горива ще се преориентират, за да не бъдем толкова зависими от Русия, но това ще отнеме време.

В момента са построени няколко държави като тази България, която беше пред 1990-а година, това показват цифрите, заяви финансистът, и подчерта, че койт твърди друго, вероятно просто изпитва носталигия по младостта си.

Левон Хампарцумян посъветва хората да си подготвят „бели пари за черни дни” и да не правят излишни разходи. Ако може да се изчака с купуването на нова кола или на някоя джаджа, която е модерна и много се харесва, това допълни известният финансист. „След шест месеца или година може да се окаже, че можете да си позволите тази покупка, без да плащането на отоплението през зимата”, успокои той.

Ако човек е сигурен в бъдещите си доходи, може и да не чака по-добри времена, за да вземе кретид, каза още Хампарцумян. Той обаче подчерта, че не трябва да се вземат кредити и заеми на ръба на възможностите да се плащат вноските, независимо дали годината е добра или лоша във финансово отношение. Депозитите ще почнат да носят някакъв доход, заяви твърдо финансистът, но подчерта, че тези пари няма да са на нивата като преди.

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!