fbpx

Проф. Рачев: Добре, че не живея в Унгария на Орбан

Блиц Новини

кадри bTV

Проф. Рачев не харесва авторитарния стил на управление, а предпочита демокрацията и свободата на хората.

Там той вероятно би останал без работа, защото не винаги прогнозата се сбъдва на сто процента, което няма да се хареса на партийната върхушка.

Ако бяхме в Унгария, щяха да ни уволнят, така се пошегува климатологът проф. Георги Рачев с водещия на сутрешния блок на bTV Златимир Йочев.

Причината за това са постоянните прогнози за дъжд в София, които прави телевизията и които в крайна сметка не се сбъдват.

През август главните синоптици в Унгария бяха уволнени заради грешна прогноза, която провали честването на един от големите национални празници на страната.

По тази причина проф. Рачев не скри задоволството си, че не живее в страната на Орбан.

„Ние даваме прогнози, не диагнози”, заяви професорът и допълни, че в метеорологията винаги са възможни изненади и вероятност от 1% може да стане реалност.

Той все пак потвърди, че през почивните дни се чака много дъжд, както в София, така и по Черноморието в района между нос Емине и Дуранкулак.

Проф. Рачев дори напомни, че е добре службите за защита на населението да са нащрек и готови да реагират, ако валежите станат екстремни.

БТВ
Служителка на МВР към Кънчев: Развенчах ли мита за блондинките?

Кадри: БТВ Експерт в администрацията на МВР седна в стола на богатството тази вечер. Преди това Мария Йосифова е била шеф на оперативна група за анализиране на веществени доказателства от местопрестъпления. След като се справи с първите пет въпроса, тя бе попитана: „Имена на какво в Древен Египет са Нефертари, …

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

error: Content is protected !!