fbpx

Българче обра наградите на международен музикален фестивал в Италия

9-годишно българско момиче обра наградите на международен фестивал в Италия, предава Бтв. Как София Иванова съчетава оперното пеене, флейтата, училището и игрите?

Софи среща музиката когато е на 4 години и родителите ѝ я записват в хор. Впоследствие решава да свири на флейта. „Аз исках да свиря на флейта, въпреки че не знаех какво значи това и мама все казваше „пиано, ще ти бъде по-лесно после”, обаче аз исках флейта”, спомня си тя.

Сега ще е в четвърти клас в Музикалното училище във Варна. Свиренето на флейта се оказва ключът към възможността да развие таланта си и в пеенето – изумително за ранната ѝ възраст – в оперното пеене. Казва, че еднакво обича и да пее, и да свири. „Аз вечно вкъщи си пея нещо, подсвирквам си, когато съм свободна и не правя нищо, свиря”, казва София.

Преподавателите ѝ признават, че е истинско богатство съчетанието на няколко музикални таланта.

Понякога пише и стихове, които после превръща и в песни. Когато е на 6 години, записва първия си клип. Зад гърба си вече има няколко, сред които и изпълнение на стара българска народна песен.

Наскоро Софи впечатли журито и публиката на фестивала „Ле Стеле ди Гарда” в Италия, явявайки се в три категории – флейта, класическо и поп пеене. Така получи специалната награда „Гран при”.

Софи прекарва поне по два часа на ден в свирене и пеене. През лятото репетира в залата на Радио Варна, изнася концерти и вече се готви за следващото предизвикателство – конкурс във Франкфурт.

Bravo na detto gelay mu vsetaka uspexi Za napred i mnogo zdrave

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!