fbpx

Майстори са шофьорите във Варна: Ще паркират къде ли не, само да не е в Синята зона

Въвеждането на синя зона във Варна роди ситуации, за които трудно може да се намери просто обяснение. Фактът обаче си е факт – на няколко места в централната Гръцка махала на морския град се вижда едно и също абсурдно явление. То беше документирано от поредица от снимки на местен гражданин.

Макар че от общината съобщиха на няколко пъти, че синята зона засега е безплатна и който паркира там, ще го прави без пари до 12 август, въпреки започна налагане на глоби на всички коли по тротоарите и на други забранени места, ситуацията на много места е такава:

 

Всички коли са паркирани къде ли не, само не и на разчертаните места за синя зона. Поведението на варнеските шофьори си е направо абсурдно, и ако не познавахме малко по-добре манталитета им, можехме да си помислим, че става въпрос за някаква форма на протест против платеното паркиране. Но не, не е това.

В продължаващото неправилно паркиране наистина има демонстрация. Или по-скоро инатливо перчене и нагло погазване на правилата. Защо? Защото явно всеки смята, че е над закона и наредбите.

В кръга на шегата, има начин синята зона във Варна да стане ефективна само за дни. Ако се постави знак, че разчертаните места по платното са предназначени само за пешеходци, много е вероятно още на следващия ден те да се окажат пълни с паркирани коли.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!