fbpx

Ники Кънчев призова за помощ

БГ звезди

Снимка профил ФБ/Ники Кънчев

Както знаем страхотния водещ и журналист Ники Кънчев никога не е стоял в страни, когато става въпрос да се помогне на хора в беда. Неведнъж е организирал благотворителни акции, помагал е на не малко хора. В профила си в социалната мрежа публикува разказ за тежката съдба на едно семейство, което е с дете с аутизъм и има нужда от помощ за да му се даде шанс да живее по-нормален живот.

Изповедта на едно българско семейство
Знам, че е лято. Знам че е жега, но моля ви отделете 10 минути и прочетете „Изповедта на едно българско семейство”. Те са Мартен, майка му Деница и бащата Калин. Семейство Владеви от Бургас. Историята им ме трогна, поканих ги в Дарик за да се уверя и лично. Мартен се усмихваше, опитваше се да говори, но само странни звуци излизаха от гърлото му. Толкова странни, че моето гърло пресъхна и ме стегна, а трябваше да водя по радиото.
Вие преценете можете ли да им помогнете или не. Аз минах през банката!
Казвам се Деница и съм майка на Мартен, който е на 8 години от Бургас с диагноза аутизъм и тежка говорна апраксия. Когато беше на годинка и шест месеца той просто изчезна от нашия свят: загуби малкото срички и думички, които ни казваше, загуби очен контакт с нас, спря да се усмихва и потъна в неговия свят. Всичко това стана много бързо и изведнъж за една седмица, все едно невидими сили взеха моето дете и ни дадоха друго, което нито ни поглеждаше с баща му, нито се обръщаше по име. Не го интересуваха другите деца, нито играчките. Когато стана на 2 години чухме страшната диагноза „Аутизъм” и почвата под краката ни се срина. Всички планове които правихме за Мартен – детска градина, училище, студент, семейство – всичко приключи в този момент. Опитах се да се съвзема и събера, защото знаех, че нямаме време за губене и започнахме терапии. През годините с много усилия, постоянство и търпение сме постигнали напредък с дългоочакваното проговаряне и частично подобрение в изговарянето на някои думи, подобряване на разбирането с помощта на най-различни терапии – барокамера, биохимия, проследяване на състоянието и напътствия от български и чужди терапевти/лекари, логопеди, ерготерапевти, неизменната работа в къщи и др. До момента успявахме да се преборим с разходите, като виждаме как детенцето ни се повлиява от почти всяка терапия, но за жалост развитието му и говора не отговарят на възрастта му.
Решихме че можем да помогнем на Марти с вливане на стволови клетки, като ще са необходими поне 5 вливания. На 5-и май тази година успешно премина първата вливка на Марти в Мексико. Вляха му интратекал (през гръбначния стълб) стволови клетки с упойка и венозно стволови клетки и екзозоми, на следващия ден вдиша екзозоми с нубилайзер. По препоръка на доктора следващата процедура трябва да се проведе след 4-6 месеца.
Поради дългите и тежки полети до Мексико мислим следващите вливки да са в Словакия или в Киев.
В момента в сметката има 17 000 лв. Остават ни да съберем 43 000 лв за да продължим с вливките. След първата вливка въпреки, че е рано все още, вече виждаме доста положителни неща при Мартен, определено е много по-спокоен и усмихнат и терапевтите отчитат също положителна промяна.
Не ни стигна одисеята с Мартен, но през юни 2020, точно преди рождения ден на Марти, разбрахме друга страшна диагноза: че аз имам рак. За тези две години преминах през 6 операции и 5 тежки химиотерапии, които ме оставяха по седмица на легло. Няма да навлизам в подробности как преживях шока да остана без коса….. .
Вярвам и се надявам на следващия скенер вече да чуем, че съм в ремисия.
Най-големият ни страх с Калин е: “Как ще се справи Мартен, когато нас вече ни няма?”
Това са Владеви от Бургас. Най, най, ама най-обикновени българи.
Трябват 43 000 лева. Ако сте прочели дотук, нямам какво да ви убеждавам. Както ви казах: аз минах през банката, сега вие сте на ход.
IBAN BG42UBBS80021087636640
BIC КОД: UBBSBGSF
Обединена българска банка
Титуляр Деница Марианова Владева –
превод за МАРТЕН КАЛИНОВ ВЛАДЕВ
Pay Pal: denica_m_d@abv.bg
Pevolut: denits8ig1

 

Много хора последваха примера на Ники Кънчев и направиха своите дарения в помощ на семейството. Дано успеят да съберат нужната сума, за да се помогне на едно дете и едно семейство да опознае щастието.

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!