fbpx

Велик спектакъл! Джокович спечели двудневната битка на титаните

Сърбинът Новак Джокович се класира за финала на турнира от Големия шлем – „Уимбълдън“, след като победи Рафаел Надал в сблъсъка на титаните. Срещата започна вчера, но бе прекъсната заради настъпването на нощта и продължи днес. Сърбинът спечели с 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10:8, а общо двамата прекараха на корта 5 часа и 21 минути, пише Блиц.

Джокович записа своята победа номер 27 над своя голям опонент Надал, който остана с 25 успеха  в двубоя. Ноле успя и да изравни резултата в мачовете на трева помежду им – 2-2 победи. Сърбинът ще се опита да спечели своя четвърти трофей от „Уимбълдън“ и общо 13-и от Големия шлем. Негов съперник на финала в неделя ще бъде Кевин Андерсън от ЮАР, който пък записа успех над Джон Иснър в мач, който продължи 6 часа и 36 минути.

Новак Джокович – Рафаел Надал – 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6, 10:8

Първият сет в мача, който започна вчера, бе за Джокович. Сърбинът диктуваше темпото и използваше отлично ширината на корта. Рафа на три пъти се измъкваше от пробив, но при 3:3 Ноле успя да стигне до брейк на 15. Последва затвърждаване на пробива и 5:3 в полза на сърбина. В крайна сметка той спечели този първи сет с 6:4.

Вторият сет показа на зрителите равностойна и по-добра игра. Надал засили форхенда си, но пак се наложи да спясява точки за пробив в началото. Световният номер 1 успя на свой ред да пробие Джокович и да поведе с 3:1, след което и с 4:2. Надал прекъсна серията с подаване на нула и удържа аванса си – 6-3.

Ноле и Рафа се разиграха в третия сет и предложиха изключително зрелище на феновете. Рафа водеше играта и караше съперника си да спринтира от едната до другата странична линия. Джокович обаче добре уплътняваше половината си и бе решен да се бори до последно. Сетът стигна до тайбрек.

Той започна с разменени мини-пробиви, след което Джокович дръпна с 4-2. Надал нямаше намерение да се предава и изравни до 5-5, а след това и 7-7. Испанецът имаше получи три възможности да затвори сета, но Джокович ги спаси. Последва възможност за Ноле, но тя бе отразена. При 9-9 в своя полза сърбинът успя да направи мини-пробив, след което със своя сервис спечели тайбрека и сета, за да поведе в резултата.

След края на този сет срещата бе прекъсната, заради настъпването на нощта.

Днес двамата подновиха своята битка, която започна отлично за Надал. Лидерът в ранглистата дръпна с 3:0, след като спаси две точки за пробив, но успя на свой ред да спечели сервиса на сърбина. Ноле обаче не се предаде и стигна до изравняване 3:3. Испанецът успя да реализира изключително важен втори пробив при 4:3 в своя полза, а след това спаси три точки за поробив, преди да затвори сета – 6:3.

Решителният пет сет бе изключително оспорван. Двамата титани вземаха сравнително лесно своите подавания, но при 4:3 в полза на Джокович, сърбинът имаше възможност да пробие. Надал заби страхотен ас, а след това спечели и следващите две разигравания, за да се стигне отново до равенство.
На свой ред испанецът получи две възможности за пробив при подаването на Джокович, но сърбинът показа характер и се измъкна от ситуацията. Успешните сервис геймове се редяха един след друг, за да се стигне до 7:7. Тогава Надал получи два шанса за пробив. И двата бяха спасени, но при 40-40 Рафа получи предимство. Джокович отново се измъкна и в крайна сметка успя да спечели подаването си. С много мъка Надал стори същото, макар Ноле да получи мачбол – 8:8. При 9:8 в своя полза сърбинът стигна до три мачбола. Още при първия Надал прати топката в аут и победата е за Джокович!

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Само блондинки на финала на „Ергенът“

Кадри БТВ Ясни са и финалистките в романтичното риалити „Ергенът“. Останаха три дами – Надежда, Йоана и Магдалена да се борят за победата. Неочаквано за зрителите бе това, че отпадна Валерия. Тя бе сред фаворитките на Алек доста дълго време. Трябваше да оправя първо миналото си, преди да мисля за …

Hell's kitchen
Лъчезарната Изи и Сарамандов напуснаха на крачка от финала

Кадри Нова ТВ Трима останаха да се борят за голямата награда от 100 000 лева в „Хелс китчън“. Шеф Виктор Ангелов посочи вратата на последния участник преди финала Сарамандов. При черните куртки стана изключително интересно, тъй като там има два лагера – Лъчезар Чоткин е заедно с Димитър Красенов, а …

Блиц Новини
Сашо Кадиев се издъни жестоко пред годеницата си Ивелина Чоева

кадри bTV, Инстаграм/Александър Кадиев Сашо Кадиев буквално превзе студиото на „Преди обед” в четвъртък. Той нахлу в студиото, докато се коментираше „Ергенът” и буквално открадна шоуто. Емоцията да се върне в предаването, което е водил над 10 години, обаче му дойде в повече. Той допусна огромна грешка и провали много …

error: Content is protected !!