fbpx

Сиромахов: Не говоря с колегите си за политика

Блиц Новини

Кадри видео БТВ

Сценаристът и дългогодишен приятел на Слави Трифонов Иво Сиромахов, откровено сподели пред Натали Трифонова своята гледна точка за случващото се в политическия живот и страната в момента.

Радвам се, че не съм част от „чудната веселба“, която се вихри. Няма как да съм част, защото не нося на резил. Не мисля, че човек в парламента би могъл да бъде полезен на обществото, каза Сиромахов.

Избирателите казват, кои да са хората в парламента, но там малко може да се свърши за обществото. Политическите сюжети в този момент могат да се определят с две думи „Бай Ганьо“ и го е измислил Алеко Константинов, каза Сиромахов. Това важи от сто и двадесет години и не виждам надежда да се промени, някак си манталитета води към това. Парламентът е огледало на избирателите, каквито са те такива са и техните представители. Както казва Гогол „Не сърди на огледалото ако муцуната ти е крива“. Съществената промяна минава през семейството, възпитанието и инвестиция в образованието. Не става с прости хора, видяхме го толкова години, пробваме с прости – не може.

Решението според Иво Сиромахов е съвсем просто и логично:

Трябва да се появи един друг манталитет, който лека-полека да се бори с ганювщината, простащината, с агресията, с всички неща, чиито плодове ядем сега.

Хората от ИТН са ми приятели, но за да запазя приятелството си с тях не говорим за политика и по партийни въпроси, защото смятам, че приятелството е по-важно от това.

И оптимистично завърши:

Младите се вълнуват от това, което се случва и това е добре. Важното е да вървим в правилната посока и да имаме търпение, защото всяко хубаво нещо се постига с търпение.

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!