fbpx
Блиц Новини

Паркетът е подова настилка, която изисква немалко грижи от ваша страна. Подът трябва да бъде почистван редовно, а също и да премине през циклене. Ако не следвате тези изисквания, то тогава ще се сблъскате с вдлъбнатини, неравности, драскотини и други нелицеприятни фактори. За разлика от други видове подове, паркетите са претенциозни и искат добра поддръжка. По тази тема ще пишем в тази статия, където ще получите няколко ценни и практични съвета от нас.

Важно ли е цикленето на паркета?

Процедурата по циклене на паркет от Бест Паркет е много важна. Тя се извършва със специални машини, сред които валова машина за основната част от настилката и дискова машина за достигане до ъглите. При цикленето се възстановяват всички пробойни, които се появяват с времето и интензивното използване на пода. Крайният резултат е здрав, чист и блестящ паркет, както вие го искате.

Не се препоръчва циклене на паркет от неопитни хора, тъй като могат да се допуснат грешки, водещи до по-сериозни повреди. Има специализирани фирми предлагащи услугата срещу скромна сума, тъй че се препоръчва да се ориентирате към тях, вместо да вършите работата сами.

Да, някои са се опитвали, да циклят паркета собственоръчно, но пък ефектът е крайно незадоволителен. Тази дейност крие цял куп специфики, а те са достояние на истинските професионалисти. Не пестете пари от важните неща, а инвестирайте в практичните решения.

Защо се прави циклене на паркет?

Цикленето на паркет удължава живота на пода и възстановява неговите качества. Отстраняват се грубите драскотини и се придава блестяща визия, която ще харесате. С годините често се появят вдлъбнатини, нарушаващи визията на настилката. Цикленето обаче ги премахва успешно, за да се насладите на страхотен краен резултат. Тази поддръжка е задължителна за всеки собственик на паркет. Тук не пишем това, с цел да рекламираме услугата, а защото тя е от ключово значение.

Добрата новина е, че циклене на паркет, се прави периодично. С други думи, това не е процес, който се налага всеки месец, тъй че няма да похарчите бюджета си. Все пак, е добре да следите състоянието на пода, и когато се наложи да повикате специалистите на помощ у дома или офиса.

Обобщителни думи

Почистването, лакирането и цикленето на паркет, са трите неща, които трябва да имате предвид, когато се грижите за пода си. Ако не го направите, то тогава ще го повредите, а това няма да ви хареса. По-горе в статията дадохме нашите напътствия, а вие решавате дали ще ги последвате. Желаем ви да постигнете успехи и да останете доволни от поддръжката на класическия паркет.

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!